„Klubrádió
Hetes Stúdió

Hol gyógyuljon a magyar? – Ez volt a Hetesben

13/01/2024 12:35

| Szerző: Csernyánszky Judit/Klubrádió

Magán-egészségbiztosítási rendszer kellene? Mit várhatunk az új összetételű Országos Bírói Tanácstól? Mennyien tartjuk fontosnak, hogy keresztény értékek mentén irányítsák az országot? Vendégünk volt Fleck Zoltán jogszociológus, Mihályi Péter egészségügyi közgazdász és Alexander Faludy, a költő unokája is. Az adás második felében pedig szokás szerint megbeszéltük a hetet.

2024. január 13. Hetes Stúdió (2024. január 13., szombat 15:00)
51:14
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter
Heti közéleti műsorunk adásának műsorvezetője, Dési János és a szerkesztő, Csernyánszky Judit szerkesztő így ajánlotta figyelmükbe témáinkat. 

Ne oldják fel a befagyasztott uniós pénzeket, amíg nem látjuk tisztán, milyen eredményt hoz az Országos Bírói Tanács hat év után, január 8-án esedékes újraválasztása. A jogszabályok kozmetikázása helyett győződjünk meg arról, valóban megreformálták az igazságügyet – figyelmeztettek uniós képviselők. Nem így történt. De mi történt az OBT újraválasztásakor? Erről kérdeztük Fleck Zoltán jogszociológust.

Jusztícia szobor Iustitia igazságszolgáltatás jog
 
Forrás: Flickr
 

A magyar lakosság mintegy fele fontosnak tartja, hogy keresztény értékek mentén irányítsák az országot, ugyanakkor a megkérdezettek 85 százaléka szerint elfogadhatatlan, ha a papok nyíltan politizálnak a templomokban. Az egyházak politikai szerepvállalásáról a Wesley Egyház- és Vallásszociológiai Kutatóintézet tartott online konferenciát tartott – Kárpáti János számolt be róla.

Elhelyezték az első fővárosi Makovecz-templom alapkövét Pe
 
 A Makovecz Imre tervei alapján épülő templomának makettje az alapkőletételi ünnepségen a XX. kerületi Mátyás téren 2018. szeptember 23-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán
 
 

Egyre több egészségügyi osztály és ellátás szűnik meg, az államtitkár szerint nem szükséges, hogy minden megyében legyen például szemészet. Az emberek nyomás alatt vannak tehetetlenségükben, hogy a magánegészségügyet válasszák. A kilátásokról Mihályi Péter egészségügyi közgazdászt kérdeztük.

Az Egészséges Budapest Programban megújul a III. kerületi Sz
 
 A III. kerületi Csobánka téri Szent Margit Rendelőintézet egyik várója 2018. július 16-án.
 
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
 

Faludy György unokája, Alexander, aki Angliában született, számos gyerek- és felnőttkori lelki hányattatás és sérülés ellenére most úgy gondolja Magyarországon érzi magát otthon. Az egykoron ünnepelt világpolgár-költő nagyapjához fűződő viszonyáról és az orbáni rendszerről beszélgetett vele egy hosszú teázás alkalmával Csernyánszky Judit. 

Az adás első óráját a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéltük a hetet!

Horn Gabriella, R. Kiss Kornélia
 
Balról jobbra: Dési János, R. Kiss Kornélia, Horn Gabriella, Bolgár György és Csernyánszky Judit
 
Fotó: Mátyus László
 

Műsorunk második felében megbeszéltük a hét legfontosabb eseményeit Horn Gabriellával, a Szabad Európa újásgírójával, R. Kiss Kornéliával, a Magyar Hang munkatársával és természetesen Bolgár Györggyel.

Ezt a részt szombat este 6 órától megnézhetik a Klubrádió YouTube-csatornáján vagy meghallgathatják az alábbi lejátszóra kattintva. 

2024. január 13. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2024. január 13., szombat 16:05)
53:53
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Hetes stúdió
2024. január 13., szombat 15:00
Műsorvezető: Dési János
Szerkesztő: Csernyánszky Judit