„Klubrádió
Vesztegzár - veletek vagyunk!

Hogyan újítsuk meg otthonunkat karantén idején? – egyszerű, olcsó tippek

23/04/2020 21:34

| Szerző: Klubrádió

A karantén idején jól jöhetnek a kreatív technikák, olyan apró megoldások, melyek segítségével falbontás nélkül is újjá, vidámabbá varázsolhatjuk otthonunkat. Ehhez adott kreatív ötleteket Zsoltai Tünde, lakberendező.

2020. április 15. Vesztegzár / részlet, Zsoltai Tünde (20.04.15.)
08:42
00:00

Amit pénzügyi befektetés nélkül egy kis időráfordítással bárki megtehet, az a rendrakás, rendszerezés, takarítás. Az átlagos, sietős hétköznapok során sokszor észre sem vesszük, hogy csak ide-oda pakolgatjuk a dolgokat, bizonyos időközönként érdemes selejtezni, kiválogatni azokat a felesleges kacatokat, amikre már nincsen szükség és csak a helyet foglalják otthonunkban.

A rendezettebb összhatás érdekében tárgyainkat rendszerezhetjük színek, formák, téma szerint. Általában mindenkinél vannak a lakásnak olyan részei, amire ráfér a takarítás, erre ugyanúgy szánjuk időt.

De a rendrakáson túl is létezik rengeteg kreatív, egyszerűen megvalósítható ötlet, ami által feldobhatjuk, színesíthetjük a lakást. Például, ha van otthon nyomtatónk, kinyomtathatjuk az utazásainkról készült fotókat, készíthetünk belőlük kollázst, ehhez képkeretet akár kartonpapírból is ragaszthatunk. Amennyiben nincs kéznél fénykép, gyermekrajzokból is szép alkotások születhetnek.

 
 Forrás: Facebook 
 

Ha otthonunk elrendezésén szeretnénk változtatni, érdemes először egy kockás papírra lerajzolnunk, elterveznünk, minek hol lesz a helye, átgondolni, az biztosan komfortos lesz-e úgy , és csak ezután nekikezdeni a bútortologatásnak.

A helyiségeket átfestés nélkül, percek alatt egyedivé varázsolhatjuk egy megmaradt tapétából kiszabott csíkkal vagy poszter felragasztásával.

Sok helyen (akár webáruházakban is) lehet kapni úgynevezett krétafestéket, amit ugyanúgy fel tudunk festeni a falra, mint bármilyen falfestéket. A különbség az, hogy ezután erre táblakrétával tudunk rajzolni. Ezzel az apró trükkel akár naponta megújíthatjuk azt a szobát, helyiséget, ahová a felület felkerült. A gyerekek is nyugodtan rajzolhatnak rá, hiszen az elkészült mű bármikor eltávolítható. De, ha bizonytalanok vagyunk, az interneten könnyedén találhatunk olyan jópofa motívumokat, amihez nem szükséges különleges kézügyesség.

Ha a lakásban van alkalmas hely, kialakíthatunk magunknak saját kis dolgozó vagy olvasósarkot, itt érdemes természetes, vidámságot sugárzó anyagokkal formákkal, színekkel körbevenni magunkat. A háztartásban lévő növényekből egy kis természetes oázist is teremthetünk, estére pedig egy hangulatos olvasólámpát is odaállíthatunk, ez a kis zúg aztán amolyan nyugalom szigeteként tud funkcionálni. - adott tippet a lakberendező.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Vesztegzár – veletek vagyunk!/Interjú Zsoltai Tündével
2020. április 15., szerda 20.00
műsorvezető: Bódy Gergő