„Klubrádió
Vesztegzár - veletek vagyunk!

Egy falat kenyér most az online társasjáték

16/04/2020 16:10

| Szerző: Klubrádió

Az elmúlt hetekben a baráti találkozók elmaradtával jelentősen megnőtt az online társasjátékozni vágyók száma. Erről beszélgettünk Győri Zoltán játéktervezővel és játékmesterrel.

2020. április 08. Vesztegzár / részlet, Győri Zoltán (20.04.08.)
10:24
00:00

Korábban is voltak már fórumok, ahol online lehetett társasjátékozni. Az egyik leghíresebb weboldal a Board Game Arena, ahol számtalan játék megtalálható, de létezik több telefonra letölthető app is. Használata regisztrációhoz kötött és rengeteg ember számára ad ingyenes társasjátékozási lehetőséget – mondta Győri Zoltán.

Az elmúlt három hétben ezeken az oldalakon megugrott a felhasználok száma, olyannyira, hogy ez még szerverleállásokat is okozott, de a problémát azóta orvosolták.

Igaz, teljesen más online játszani, mint élőben, például nem ugyanolyan érzés megfogni és elgurítani egy dobókockát vagy látni az alkatrészeket, és azokat számítógépen keresztül áttenni egyik helyről a másikra, de a játékszabályok ugyanazok.

A komoly különbségek közé tartozik, hogy ugyanazt a játékot játszhatja egyszerre a föld két ellenkező oldalán lévő játékos is, közben a csalás lehetősége minimális. Ráadásul a játékosok mindig tisztán látják aktuális pozíciójukat.

A koronavírus-járvány miatti karantén elrendelése után az online társasjátékozás most egy falat kenyér tud lenni azoknak, akik nem szeretnének felhagyni a játék iránti szenvedélyükkel – tette hozzá a játékmester.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Vesztegzár - veletek vagyunk/Interjú Győri Zoltánnal
2020. április 08., szerda 20:00
riporter: