„Klubrádió
Megbeszéljük...

Fürjes: Egyelőre nem vonnak el több bevételt Budapesttől

28/02/2020 14:04

| Szerző: Klubrádió

Fürjes Balázs közölte: megegyeztek Karácsony Gergellyel, hogy munkacsoportot hoznak létre, amely áttekinti a Fővárosi Önkormányzat bevételi és kiadási szerkezetét április 30-ig. Amíg ez nem készül el, nem dönt a kormány olyan intézkedésről, amely adóbevétel-kiesést okozna Budapestnek – tette hozzá.

2020. február 27. Megbeszéljük / részlet, Fürjes Balázs (20.02.27.)
15:52
00:00

„Rendkívül konstruktív, együttműködő, megoldásokat kereső és találó” ülést tartott ma a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa – mondta a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Klubrádiónak.

Fürjes Balázs közölte: azt javasolták a fővárosnak, egyezzenek meg és lépjenek fel közösen azért, hogy több, de legalábbis ne kevesebb európai uniós támogatást kapjon Magyarország és Budapest is, ebben Karácsony Gergely főpolgármester partnerséget javasolt, mert ez az ország és a főváros érdeke is.

Stadionavató - A Puskás Aréna
 
Budapest, 2019. november 15. Fürjes Balázs, a budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos a Puskás Arénában az avatás napján, 2019. november 15-én. MTI/Illyés Tibor
 


Megállapodtak abban, hogy létrehoznak egy munkacsoportot, amely áttekinti a fővárosi önkormányzat bevételi és kiadási szerkezetét április 30-ig, közösen próbálnak javaslatot tenni Budapest gazdasági helyzetének javítására, és az említett időpontig a kormány nem dönt olyan intézkedésről, amely adóbevétel-csökkenést okozna a fővárosban.

A beszélgetésben szó volt a többi között a fővárosi színházak finanszírozásáról és a 3-as metró légkondicionálásáról is.

Varga Mihály pénzügyminiszter február elején ismertetett adóügyi javaslatai mintegy 40 milliárd forint bevételkiesést okoznának a fővárosnak.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Megbeszéljük...
2020. február 27., csütörtök 17:45
Műsorvezető: Bolgár György