„Klubrádió
A lényeg

Vitézy Dávid lehet a kormány budapesti húzóembere

21/01/2020 07:51

| Szerző: MTI

Vitézy Dávid vezetésével alakul meg a kormányzati Budapest-politika szakmai műhelye. Az ellenzéki vezetésű főváros mellett így létrehozzák a Budapest Fejlesztési Központot,  ahol a vezérigazgatói posztot kapja meg a BKK egykori vezetője, akit Karácsony Gergely is visszavárt volna a BKV élére.

Az új kormányzati szervezet az ígéretek szerint nem vesz át önkormányzati feladatokat – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár az MTI tudósítása szerint.

Gulyás úgy fogalmazott: "Meggyőződésünk, hogy Vitézy Dávid személye és munkája komoly hozzáadott értéket jelent a kormányzati Budapest-munkában. Vitézy Dávid a BKK korábbi sikeres vezetőjeként az egyik legtapasztaltabb, legjobb városfejlesztési szakember, remekül fognak együtt dolgozni Fürjes államtitkárral".

A 34 éves Vitézy Dávid 2010-től 2014-ig volt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója. 2015-ben miniszteri biztosi posztot töltött be. A Karácsony Gergely-féle új fővárosi vezetés felkérte a BKV vezetésére, de ezt nem vállalta. Akkor így indokolt: "Budapest közlekedési problémái azonban sokkal súlyosabbak annál, mint hogy az elmúlt években végletesen legyengült BKK élén csupán egy vezetőváltás elegendő volna".