„Köszönjük,
Publicisztika

Foci uborkaszezonban – Kárpáti Iván jegyzete

25/06/2024 18:04

| Szerző: Kárpáti Iván

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

A skótok elleni meccset megnéztem és a végén nehezen tudtam volna kibújni a hatása alól, nem is akartam, volt ott minden. Az elmúlt napokban beregisztráltam egy sportfogadási oldalra is.

2024. június 25. Esti gyors-részlet (2024.06.25. Kárpáti Iván jegyzete)
01:37
00:00

Vége a választási kampánynak: foci, közeledő olimpia – pangani látszik a közélet, legalábbis az elmúlt hónapok pörgéséhez képest. Magyar Péter is visszavett a tempóból, kicsit kiengedte a gőzt, nem számolva azzal, hogy országosan ismert közszereplő. Most a független sajtóra is morcos, pedig az teljesen tényszerűen számolt be a kormánymédiában nyilván felturbózott éjszakai életéről. Nem jó irány ez, rossz az előérzetem.

Tehát írok arról, amihez legendásan nem értek: a labdarúgás. Bőségesen kitárgyaltuk már, hogy ebben az országban nem csak az örül a válogatott sikerének, aki a Fideszre szavaz. Ezt nem sikerült maguknak kisajátítani. Mindenki nézzen szét a környezetében, nem fog mást tapasztalni. Ahogy egy kokárda, egy magyar zászló sem azt jelenti, hogy valaki Orbán híve, bár ezt sokáig sikerült elhitetniük, mi meg voltunk olyan hülyék, hogy hagytuk nekik.

Én mindig kívülről szemléltem a focit, de tudtam, hogy ez több mint egyszerű sport, társadalmi, kulturális, akár spirituális jelentősége messze túlmutat önmagán. Nem merném elemezni, mondjuk Esterházy Péter után. Megértettem, ami nekem ebből érdekes volt.

A skótok elleni meccset megnéztem és a végén nehezen tudtam volna kibújni a hatása alól, nem is akartam, volt ott minden. Az elmúlt napokban beregisztráltam egy sportfogadási oldalra is. Erről csak annyit, hogy Garancsi és Habony úr osztalékához egy kicsit én is hozzájárulok idén. Már megérte. 

EURO-2024 - Skócia-Magyarország
 
SCO - HUN 0-1
 
Stuttgart, 2024. június 23. Csoboth Kevin kapura lő a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra. MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
 

Kárpáti Iván jegyzete az Esti gyors 2024. június 25-i adásában hangzott el.