„Köszönjük,
A lényeg

Túl van a műtéten Varga Barnabás, aki a skótok elleni mérkőzésen sérült meg súlyosan

24/06/2024 17:02

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

A focista édesapja a Nemzeti Sportnak azt mondta, hétfőn 11 órakor sikeres műtétet hajtottak végre Varga Barnabáson. "Barni kedvese ha kell, percenként ad tájékoztatást gyermekünk állapotáról. Egyelőre nem tudható, mikor engedik ki a stuttgarti kórházból, s az sem, hogy mennyi kihagyás vár rá" – mondta Varga András.

Az UEFA szerint nem volt késedelem a fejsérüléses Varga Barnabás kezelésénél a pályán. Varga csapattársai azonnal észlelték, hogy súlyos a helyzet, és siettették az orvosi beavatkozást, Szoboszlai Dominik csapatkapitány még a hordágyat is elkezdte behúzni, hogy felgyorsítsa a folyamatot. 

Az Európai Futballszövetség a Telex kérdéseire most azt válaszolta, hogy minden a megfelelő rendben zajlott le: "Szakszerű volt a koordináció a helyszínen lévő összes egészségügyi személyzet között, és minden a vonatkozó egészségügyi eljárásoknak megfelelően történt." Varga Barnabás fejsérülése után "15 másodpercen belül megtörtént a csapatorvos beavatkozása, majd azonnal követte őt a második számú stadionorvos." A futballszövetség azt írta, hogy a pálya melletti mentőcsapat is a protokollt követte, "azonnal megérkeztek a hordágyakkal, amint az orvosok kérték a beavatkozásukat, hogy a játékost azonnal kórházba szállítsák."

EURO-2024 - Magyarország-Svájc
 
futball EB 2024
 
Köln, 2024. június 15. Fiola Attila (b), Varga Barnabás (k) és Schäfer András (j2), valamint a svájci Manuel Akanji a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország - Svájc mérkőzésen a kölni RheinEnergieStadionban 2024. június 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd