„Köszönjük,
A lényeg

Hihetetlen, 100. perces góllal legyőzte a magyar válogatott a skótokat!

23/06/2024 21:51

| Szerző: Klubrádió

Varga Barnabás súlyos sérülése után hosszú ápolás következett, és a 10 perces hosszabbítás végén egy skót szögletből indult magyar kontra, Sallai beadását a cserejátékos Csoboth lőtte be a skót kapuba, a magyar válogatott győzelemmel és három ponttal zárta a csoportkört. Még megvan az esély a továbbjutásra.

A mérkőzés előtt a skótoknak egy, a magyar válogatottnak nulla pontja volt, de a 24 csapatos lebonyolítás miatt a négy legjobb csoportharmadik közé még mindkettejüknek volt esélye bekerülni, a magyaroknak ehhez a győzelem volt az egyetlen opció. Steven Clarke csapatának egy nagy győzelem (és svájci vereség a németektől a másik meccsen) esetén a második hely is elérhető lett volna elméletben. Tőlük az eltiltott Porteous és a sérült Tierney hiányzott, a magyar válogatottban Nego és Balogh Botond nem volt még száz százalékos. Rajtuk kívül két csere volt a kezdőben, Nagy Ádám helyett Styles, Fiola helyett Botka került be.

A meccs elején a skótok birtokolták többet a labdát, de az egyetlen komoly lehetőség Bolla jó lövése volt, aki Styles szélre kitett labdáját küldte rá, kijött a kapusról, de ennél nagyobb veszélyt nem okozott. Sokat birkóztak és szabálytalankodtak a játékosok, Styles és Orbán is sárgát kapott. Fél óra után a magyar csapatnak volt egy jobb periódusa, Szoboszlai szabadrúgását kifejelték és Sallainak akadt egy kaput elkerülő lövése is. A 40. percben Adams ollózós felszabadítási kísérlete leginkább Varga fejére volt veszélyes, a szabadrúgást Szoboszlai löbbölte be Orbánnak, aki közelről, lesgyanús helyzetből föléfejelt. A félidő végén Botka labdaszerzéséből Szoboszlai lőtt fölé, a skótoknak nem volt kaput találó lövésük, de maradt a 0-0.

A második félidő elejét aktívabban kezdte a magyar válogatott, a 49. percben Szoboszlai sarokkal tette tovább Sallainak, aki fordulásból lőtt, de nem lett igazán jó a kapuig pattogó lövés. McTominay lépett oda Dárdainak, az övé lett az első skót sárga, aztán nem sokkal később Adams lövése ment fölé méterekkel. A magyar válogatott cserélt 60 perc után, Styles helyett jött Nagy Ádám. A 68. percben szintén Szoboszlai emelt be egy szabadrúgást, amely után Varga Barnabás maradt lenn a földön, Gunn kapussal ütközött. Paravánnal takarták el az ápolás közben. Hosszú percekkel később vitték le, az M4 Sport információi szerint magánál van, de nyakmerevítőt kapott.

A súlyosan megsérült Varga helyére Ádám Martin állt be, Dárdait pedig Szalai váltotta a 73. percben, és a skótok is cseréltek kettőt. Tizenegyesgyanús helyzet alakult ki a 79. percben egy skót támadásnál, amikor Armstrong és Orbán birkózott, de az argentin bíró továbbot intett. Az utolsó pár percre lejött Kerkez és Bolla, Nagy Zsolt és Csoboth váltotta őket, míg a skótok a csapatkapitány Robertsont hozták le, Morgan váltotta. Közben adódott még egy összefejelős jelenet Orbán és Hanley között, de nem lett belőle ápolás. A 90. percben Schäfer bal alsó sarokra tartó lövését védte Gunn, majd a szöglet utáni lövés mellément.

EURO-2024 - Skócia-Magyarország
 
Csoboth Kevin kapura lő a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 
 

Az ápolás miatt 10 perc hosszabbítás következett, amelynek elején Csoboth jó passza után Szoboszlai lőtt, majd Nagy Zsolt fejelt mellé, de lesről. A magyar válogatott nagyon hajtott, a jobb szélen kiugratott Csoboth megtolta, majd ellőtte Gunn mellett, azonban a hosszú oldali kapufát találta el, és a labda kifelé pattant. A skótok a 96. perc végén jutottak volna nagy ziccerig, de fölément a labda és les is volt. Gulácsi a 98. percben védett nagyot Hanley lövésénél, de magyar szabadrúgás jöhetett. Aztán egy perccel később skót szöglet után (Botka mentett előtt) kihozta a labdát a magyar válogatott, Sallai kapott jó kiugratást, középre tette, ahol Szoboszlai nem érte el, Csoboth viszont igen, és belőtte, 0-1 a 100. percben.

Az M4 Sport riportere szerint Varga magánál volt, kommunikált az egészségügyisekkel, kórházba viszik.

A magyar csapat bejutása a négy legjobb harmadik helyezett közé a többi eredménytől függ, egyelőre megmaradt az esély.

Labdarúgó Európa-bajnokság

A-csoport, 3. forduló

Skócia-Magyarország 0-1 (0-0)
Gól: Csoboth (100.)