„Köszönjük,
A lényeg

Magyar Péter dulakodásba keveredett egy szórakozóhelyen, szerinte fideszes provokáció történt

21/06/2024 18:39

| Szerző: Klubrádió

Magyar Péter szerint egy "fideszes, fizetett provokátor" tette tönkre az estéjüket, azt írta, az illetőnek az volt a célja, hogy csapdába csalja őket, balhé legyen, és sajnos sikerült is neki. A rendőrség garázdaság és rongálás gyanúja miatt indított nyomozást.

Csütörtök este egy budapesti belvárosi szórakozóhelyen bulizott fiatalokkal Magyar Péter, amíg „egy fideszes, fizetett provokátor tönkre nem tette az esténket” – írta a Tisza Párt alelnöke a Facebookon.

Magyar szerint a férfi korábban is követte őket, és az volt a célja, hogy „csapdába csalja” Magyarékat. „A fiatalok a pultnál sorban rendelték az italokat, engem is meghívtak néhányra. Aztán váratlan dolog történt. A provokátor először a pult mellett állt, onnan kamerázott. Aztán közelebb jött, a fiatalok arcába kamerázott, vállalhatatlan trágárságokat kiabált felém, mindent elkövetett, hogy balhé legyen. Sajnos sikerrel járt” – írta a politikus.

„Hiába kértük, hogy hagyja abba, és a telefonjából törölje azokat a felvételeket, amiknek az elkészítéséhez sok fiatal nem járult hozzá, vagy legalább hagyja abba a filmezést. Miután a családomat és a gyerekeimet is a szájára vette, kikaptam a kezéből a telefont, aminek fizikai fenyegetés lett a következménye. Lökdösni kezdett, fizikailag fenyegetett engem és a velem szórakozókat.” Magyar szerint ezután a férfi több mint 30 percig követte őket az utcán is.

A rendőrség később azt közölte, hogy garázdaság és rongálás gyanúja miatt indítottak nyomozást.

A Ripost nyomán végigment a kormánypárti médiában, hogy Magyar Pétert „biztonsági őrök vezették ki” hajnalban egy belvárosi szórakozóhelyről, ahol a cikkek szerint „agresszíven viselkedett”. Magyar szerint viszont „amit a kormánypropaganda állít az esetről, abból egy szó sem igaz, sem zaklatás, sem hasonlók nem történtek”. Ezt állítása szerint videófelvételek is alátámasztják.

„Lelkileg borzasztó megterhelő heteken vagyok túl. Ember vagyok, hibáztam. Mindenkitől elnézést kérek, akit a történtekkel megbántottam” – fogalmazott.

(via telex.hu)