„Köszönjük
A lényeg

Magyarország–Svájc 1:3

15/06/2024 18:26

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

A magyar válogatott első EB-meccsén Varga Barnabás góljával szépített.

Szombat délután, a labdarúgó-Európa-bajnokság második napján játszotta a magyar válogatott az első meccsét, a Svájc elleni rangadó eredménye Magyarország–Svájc 3:1 lett.

A svájciak a 11. percben szerezték meg a vezetést, eleinte a magyar csapatnak gondjai voltak a labdatartással, az idő kétharmadában a svájciaknál volt a labda. A második gól a 44. percben érkezett, Aebischer talált be a bal alsó sarokba.

A második félidőben magára talált a válogatott, Sallai Roland pontos beadása után Varga Barnabás fejelt gólt a 65. percben. Ez ugyan lendületet adott a csapatnak és a meccs végére nagyjából kiegyenlítődött a labdabirtoklás, végül a hosszabbításban, a 92. percben a svájci Breel Embolo talált kapuba.

Az M4 Sport összefoglalója.

Az A csoport így túl van az első körön: az első helyen a házigazda Németország 3, a másodikon Svájc szintén 3 ponttal, a harmadikon Magyarország, a negyediken pedig Skócia áll 0-0 ponttal. A magyar válogatott következő mérkőzése szerdán 18:00-tól lesz, a németek ellen Stuttgartban játszunk majd.

Sok ezer magyar szurkoló utazott Kölnbe. Rengetegen gyülekeztek már délelőtt az egyik szurkolói zónában, ahonnan együtt vonultak a stadionhoz délután a RheinEnergieStadionba.

Az egyik Wizzair-járat késése aggodalmat okozott ugyan, de az azon lévő drukkereknek külön buszokat szerveztek, hogy odaérjenek a kezdőrúgásra.

EURO-2024 - Többezer magyar szurkoló vonult Kölnben a Svájc
 
 Legalább ötezer magyar szurkoló vonult szervezett keretek között a kölni RheinEnergie Stadionba.  Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 
EURO-2024 - Többezer magyar szurkoló vonult Kölnben a Svájc
 
 Kicsik és nagyok a vonuláson. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 
EURO-2024 - Magyarország-Svájc
 
 Szurkolók a stadionban a mérkőzés megkezdése előtt. l Fotó: MTI/Illyés Tibor
 

A címlapi képen Fiola Attila (b), Varga Barnabás (k) és Schäfer András (j2), valamint a svájci Manuel Akanji a mérkőzésen. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd