„Klubrádió
Belső közlés

Flóri Anna: A többiek

12/05/2020 15:47

| Szerző: Pályi Márk / Klubrádió

A költészet napjától kezdve a karanténidőszak végéig a Klubrádió honlapján minden nap közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül, hogy az otthon maradást ezzel is tartalmasabbá, könnyebben elviselhetővé tegyük. Ebben a posztban Flóri Anna A többiek című elbeszélésének részletét hallgathatják meg a szerző előadásában.

2013. október 21. Belső közlés-részlet/Flóri Anna: A többiek 2013.10.21.
06:13
00:00

Flóri Anna korábbi rádiós újságíró, az elmúlt években a nemrég kollégánkkal együtt rangos sajtódíjat nyert Euronews budapesti irodájának munkatársa. Emellett azonban prózai írásai is megjelentek, méghozzá első közlését máris a Magvető kiadó adta ki, 2013-ban. Érkezési oldal címmel megjelent, bevallása szerint öt nap alatt született regényében addig páratlan módon teremtett átjárást a szövegben Auschwitz tapasztalata és a mai átlagos hétköznapjaink között.

A regényében különös szikraként kipattanó érzékenységét tanúsítja Flóri Anna többi szövege is, többek közt a mától a Klubrádió honlapján is elérhető novellája is, amelyből első könyve megjelenését követően részletet olvasott föl a Belső közlés adásában. Az elbeszélés részletében egy megerőszakolt nő hajnali megtalálásának történetét vázolja elénk, s – az igazán új szemszögeket tartogató művekre jellemző módon – a narráció dinamikájával, valamint a megfelelő szóhasználattal elkerülhetetlenné teszi, hogy szembesüljünk a létezés és az erőszak tapasztalatának egybecsengésével.

Flóri Anna A többiek című elbeszélésének részlete a fenti lejátszás gombra kattintva hallgatható meg.

A teljes elbeszélés ide kattintva olvasható el.