„Klubrádió
Világháló

Félistenek alkonya a Világhálóban

16/06/2023 14:11

| Szerző: Klubrádió/Bodnár Barna

Donald Trump, Boris Johnson vagy épp a montenegrói Milo Gyukanovics – olyan korábbi csúcspolitikusok, akik kényes helyzetekbe kerültek, de még nem mondtak le arról, hogy visszakerüljenek a hatalomba. Róluk, na meg a 70 éves születésnapját a minap ünneplő Hszi Csin-pingről volt szó a pénteki Világhálóban.

2023. június 16. Világháló (2023. június 16., péntek 15:30)
24:06
00:00
Szerkesztők: Bodnár Barna

Kényes vagy kritikus helyzetbe került csúcspolitikusok történeteit mutatjuk be a június 16-i Világhálóban. Olyanokét, akik még visszakapaszkodnának a hatalomba, de különböző akdályokba ütköznek...

Megnéztük, mi van most Donald Trumppal, illetve mi lesz vele? Nagy Gáborral, a HVG korábbi New York-i tudósítójával beszélgettünk az amerikai ex-elnököt ért vádakról, és Trump esetleges újraindulásáról az államvezetői posztért.

Mi történik az Óperencián innen, vagyis mi a helyzet Boris Johnsonnal? Visszajöhet még? Kárpáti János avatott be minket a Nagy Sziget belpolitikájába.

 
Boris Johnson és Donald Trump
 
Forrás: Flickr.com
 

Ezután egy kicsit még közelebb jöttünk kis hazánkhoz, hogy kiderítsük, vajon végleg bealkonyult-e Milo Gyukanovicsnak, aki Montenegróban tovább tartotta magát, mint "egyesek" mifelénk. Németh András, a HVG Balkán-szakértője elmesélte.

Végül szó volt arról, aki fölött viszont nem múlik az idő: 70 éves lett "mindennek az elnöke", Hszi Csin-ping. Ezt Krajczár Gyulával, a Jelen főszerkesztő-helyettesével taglaltuk.

Világháló
2023.06.16., péntek, 15:30
Műsorvezető: Benda László
Zenei szerkesztő: Göczey Zsuzsa
Szerkesztő: Bodnár Barna