„Klubrádió
Esti gyors

Szél Bernadett: Általános a tanácstalanság a Fidesz-szavazók között

19/02/2021 03:18

| Szerző: Klubrádió/K.K.

Nem tagja a Momentumnak, nem is pártprogrammal indul az előválasztáson Pest megye 2. választókerületében, hanem közösségi programalkotásba kezd Szél Bernadett független országgyűlési képviselő. Szerinte általános a tanácstalanság a Fidesz szavazói között.

2021. február 18. Esti gyors - részlet 21.02.18. Szél Bernadett
05:38
00:00


Általános a tanácstalanság a Fidesz szavazói között – ezt tapasztalja Szél Bernadett. A kormánypártban egyre erősödő erkölcsi züllés, a pénzhiány a válság kellős közepén, a káosz az oltások körül szerinte mind-mind olyan tényező, amely miatt sokan talajt vesztettek. A Pest megyei 2. választókerületben szinte minden probléma megjelenik. A főváros agglomerációjához tartozik, de nagyon színes, hiszen a Budapesttel határos Budakeszitől kezdve az egészen falusias jellegű kisebb településekig sokféle élettér van itt. Tapasztalják az emberek a munkanélküliséget, a szociális háló hiányát, az egészségügy bizonyos részeinek összeomlását. A választók kérdéseire csak azt válaszolhatja a képviselő – mondja Szél Bernadett –, hogy semmivel sem tud többet, mint egy átlag újságolvasó, hiszen a kormány a parlament tagjait sem avatja be semmibe, viszont mindent igyekszik rákenni az ellenzékre.

A független képviselő nem lépett be a pártba, de az együttműködésük egész az európai parlamenti választásokig nyúlik vissza. A Momentum nemrég azzal bízta meg, hogy tekintse át a zöld programot, amelyről Szél Bernadett úgy véli, hogy az több a környezet- és természetvédelemnél. A fenntartható zöld Magyarország fogalmát tágabban kell értelmezni. A Momentum programját hamarosan bemutatják, amiben benne lesznek az ő javaslatai is.

A jelölt egyébként nem pártprogrammal indul. Egy kísérletbe kezd, úgynevezett közösségi programalkotásba. Ez azt jelenti, hogy választókkal folytatott párbeszéd, konzultáció után dől el, melyek lesznek a legfőbb pontok. Szél Bernadett örömmel konstatálta, hogy néhány órával a jelöltségéről szóló bejelentés után már többen jelentkeztek aktivistának, szavazatszámlálónak, és érkeznek szép a számmal a problémákat felvető vélemények is.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila.

Esti gyors
2021.02.18. 08:00
Műsorvezető: Kárpáti János