„Klubrádió
Esti gyors

Szél Bernadett: Ne vegyük adottnak, hogy ilyen emberek irányítják az országot!

19/10/2020 20:18

| Szerző: Klubrádió/szg

A következő választásra nem úgy akarunk felkészülni, hogy kidobják a képviselőket a közmédiából, vagy meg se jelenhetnek – mondta Szél Bernadett. A független képviselő szerint nem kezelhetjük adottságként, hogy ilyen emberek irányítják az országot és ilyen viszonyokat hoztak létre.

2020. október 19. Esti gyors / részlet, Szél Bernadett (20.10.19.)
06:09
00:00

Szél Bernadett független országgyűlési képviselőt kérdeztük az Esti gyorsban az október 23-ára tervezett autós tüntetésükről. Azt mondta, úgy döntöttek, hogy legyen biztonságos alternatíva, de az üzenetet át tudják adni ahol kell, az MTVA székház előtt. Azért hozták előre fél 3-ra, hogy aki akar, a színművészetis tüntetésre is átérjen.

Műsorvezetőnk megjegyezte, hogy a korábbi autós tüntetések után komoly bírságokat kaptak a résztvevők. Szél Bernadett elmondta: most is megy a bíróságra ebben az ügyben, de pénteken nem számítanak ilyen büntetésekre, mert más a helyzet. Akkor kijárási korlátozás volt és nem bejelentett demonstráció, most viszont szabad tüntetni és bejelentették, hogy mennek. Nem számítanak büntetésekre, de ki tudja, mit csinál addig a hatalom – tette hozzá.

Ahol propaganda van, ott nincsenek szabad és tisztességes választások, nincsen szavuk az embereknek. Ezért jól látható és érzékelhető demonstrációt akarnak, valamint szabad médiát, olyan igazgatóval, aki nem hírhamisítóként vonult be a médiatörténetbe – mondta. Hozzátette: 2022-re nem úgy akarnak felkészülni, hogy kidobják a képviselőket a közmédiából, vagy meg se hívják őket, hanem tisztességes, fair rendszert akarnak, ahol az ellenzék is elmondhatja a véleményét.

Szél Bernadett szerint úgy tudunk méltón most megemlékezni október 23-áról, ha az egész nap arról szól, hogy a szabadságért küzdünk minden helyszínen. Hangsúlyozta: nem kezelhetjük adottságként, hogy ilyen emberek irányítják az országot és ilyen viszonyokat hoztak létre, hanem küzdeni kell ez ellen. Van bőven olyan téma, amelyben meg kell mutatni, hogy nem szabad az ország. Nagyon sok választás ment el azon, hogy „össze-vissza hazudtak rólunk a közmédiában” – mondta a független képviselő.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi kép: Facebook

Esti gyors
2020. október 19., hétfő 18:40
Műsorvezető: Dési János

 

 


És még valami:

Elindultunk Az Év Honlapja 2020 versenyen. Az alábbi képre kattintva szavazhat ránk, hogy miénk legyen a közönségdíj.
Az oldalra jutva majd jobbra fent lát egy kék gombot, arra kell kattintani, mellette pedig látszik, hány szavazatnál tartunk.
Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás