„Klubrádió

Menczer Tamást indítja a Fidesz Szél Bernadett ellen

12/02/2021 11:02

| Szerző: Klubrádió

Kiderült ki lesz a Fidesz jelöltje Budakeszi-Budaörs választókerületében 2022-ben. A Fidesz ugyanis váratlanul Menczer Tamás külügyi államtitkárt indíthatja el az összellenzéki jelölttel szemben, aki a várakozások szerint Szél Bernadett lesz.

Szijjártó Péter minisztériumának embere lehet a Fidesz jelöltje 2022 tavaszán a Budakeszi-Budaörs választókerületben. Menczer Tamás, a tárca államtitkára a Telexnek annyit  mondott, hogy nem ugrik el a feladat elől, ha szükség lesz rá, a hivatalos jelölés folyamat eredményeképp. A portál forrásai ugyanakkor úgy tudják, biztosra vehető  indulása a körzetben, amit már 2018-ban is szűken hozott a kormányoldal akkori jelöltje Csenger-Zalán Zsolt, az ellenzéki, de akkor még a Jobbik támogatása nélkül induló Szél Bernadettel szemben, aki várhatóan újraindul majd jövőre is.

 

Ha igaznak bizonyulnak a portál információi, nem lesz könnyű dolga Menczernek, lényegében előválasztás nélkül előállt az egy az egy ellen felállás a 2-es választókörzetben. A Jobbik és a Momentum is elfogadhatja ugyanis Szél Bernadettet jelöltként, sőt utóbbi, ahogyan már korábban Szabó Szabolcsot be is jelentették, saját jelöltként indítaná el információink szerint a Budakeszi-Budaörs terepen. Szél egyedüli jelöltként való indulása meglehetős magabiztosságot adhat, ugyanakkor esélyeit növelte volna, ha az Országgyűlés tavaly decemberben az előzetes tervek, és Pálffy Ilona leköszönt választási irodai elnök javaslata értelmében módosítja a Pest megyei választókerületi határokat.