„Klubrádió
Megbeszéljük...

Donáth Anna az ellenzék problémáiról: Egy pártnak kell kiemelkednie

30/06/2022 21:40

| Szerző: Klubrádió

Donáth Anna szerint hiú ábránd, hogy hat ellenzéki párt képes lesz összehozni valami olyan tartalmi innovációt, ami mindenkinek jó; ötleteik inkább kioltják egymást. Ezért úgy gondolja, valakinek ki kellene emelkednie, és ez a párt magától értetődően lehetne a Fidesz kihívója 2026-ban.

2022. június 30. Megbeszéljük / részlet, Donáth Anna (22.06.30.)
17:11
00:00

Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője, korábbi elnöke a Magyar Hangban jelentetett meg publicisztikát Szükség van-e az ellenzékre Magyarországon? címmel.

A Megbeszéljük adásában a többi között arról beszélt, hogy legyen egy közös, erős világképe az ellenzéknek, és az hiú ábránd, hogy hat szereplő képes lesz összehozni valami olyan tartalmi innovációt, ami mindenkinek jó; ötleteik inkább kioltják egymást. Ezért mondja azt, hogy valakinek ki kellene emelkednie (a pártok közül). A cikkben azt írja, ez a párt magától értetődően teremtené meg a kormány alternatíváját. Sőt, szerinte nem véletlenül teszi egy napra a Fidesz az EP- és az önkormányzati választásokat: joggal tartanak attól, hogy egy-két szereplő megerősödése, a pálya letisztulása 2026-os győzelmüket veszélyeztetné. 

A beszélgetésben úgy fogalmazott: ehhez a potenciál mindenkiben ott van, meg kell érte dolgozni, ki fog derülni, hogy ki tud és ki szeretne ezzel élni. Mindenkinek el kell tudnia számolni a saját viszonyával a rendszerrel, a kormánnyal, az ellenzékkel kapcsolatban a választói felé. Ő azonban nem is mondhatna mást, nem lenne a Momentum politikusa, ha nem gondolná, hogy bennük ott a potenciál. Őszintén hiszi, hogy a Momentum lehet az a párt, amely képes lehet ezt az innovációt megtalálni.

Akkor nem dől össze a világ, ha a jövő hétre nem lesznek válaszaik, akkor dől össze, ha úgy tesznek, mintha nem történt volna semmi és folytatják tovább a NER ellenzéki szerepét. Azért, hogy a politikából most kiábrándult választók támogatását visszanyerjék, el kell végezniük a házi feladatot – mondta a Momentum volt elnöke.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Facebook

Megbeszéljük...
2022. június 30., csütörtök 16:45
Műsorvezető: Bolgár György