„Klubrádió
A lényeg

Leléptek a Momentumból, a Fidesz közelében kötöttek ki

30/06/2022 15:00

Két olyan (volt) momentumos önkormányzati képviselőről ír az Átlátszó, akik elhagyták a pártjukat, és bár az önkormányzati képviselői helyüket megtartották, de már a Fidesz-közeli alapítványnak fizetett munkatársai.

Bereczki Dávid 2019-ben a Momentum képviselőjeként az ellenzéki összefogás közös listájáról jutott be a kaposvári közgyűlésbe. A fideszes Szita Károly polgármesternek levélben írta meg, hogy kilép a pártból.

 
 

Forrás: Átlátszó.hu

2021-ben pedig a XVIII. kerületben képviselői helyhez jutott Nagy Károly hagyta el a Momentumot. Az Átlátszó szerint mindketten a Fidesz-közeli Transzparens Újságírásért Alapítvány fizetett munkatársai lettek Nagy menedzserként, Bereczki kommunikációs vezetőként.

A Transzparens médiafilozófiája túlmutat a politikai határvonalakon”, és hogy a csapatba mindig a legtehetségesebb fiatalokat keresik, Bereczki pedig már bizonyított a TizenX operatív igazgatójaként, írta a lapnak Nagy. Bereczki Dávid szerint a pártból való kilépése nincs összefüggésben azzal, hogy kommunikációs vezetői állást kapott a Transzparens Újságírásért Alapítványnál, és nem is volt feltétele annak.