„Köszönjük,
Megbeszéljük...

Fekete-Győr a választásokról: Azt kellett volna mondanunk a háborúval kapcsolatban, amit a Fidesz is mondott

31/05/2022 21:29

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Bár a Fidesz hazudott arról, hogy Magyarország veszélyben lenne, hiszen NATO-tagországként védelmet élvez, a választások előtt az ellenzéki pártoknak is hangsúlyozniuk kellett volna, hogy a békére és a biztonságra törekszenek – véli Fekete-Győr András, a Momentum volt elnöke.

2022. június 01. Megbeszéljük - részlet 22.05.31. Fekete-Győr András
15:04
00:00

"Ugyanazt kellett volna mondania az ellenzéknek a választásokat megelőző kampány alatt, amit az Orbán-kormány is mondott az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban, hogy békére és biztonságra kell törekednünk" – véli Fekete-Győr András, a Momentum volt elnöke. Az április választáson mandátumot nyert országgyűlési képviselő szerint más kérdés, hogy a Fidesz arról hazudott, hogy Magyarország veszélyben lenne, hiszen NATO-tagországként védelmet élvez, és az sem volt igaz, hogy Magyarország nem szállít fegyvert Ukrajnának, hiszen folyamatosan haladnak át az országon keresztül fegyverszállítmányok. A politikus szerint a kormány hazugságra építi a politikáját, amivel sikeres lehet ideig-óráig, de egy idő után tükörbe is kell nézni.

Kifejtette, az olajembargóval kapcsolatban a párt inkább olyan haladékot kért volna az Európai Uniótól, amely alatt az átálláshoz, az orosz energia függőség felszámolásához szükséges fejlesztéseket, beruházásokat véghez tudja vinni, de Magyarország mindenképp csatlakozott volna az embargóhoz. Fekete-Győr szerint az EU az ellátásbiztonságért felelős intézménye, az Energiaunió segítségével ez nem lenne megvalósíthatatlan vállalás. 

Borkai Zsolt ellen tüntettek Győrben
 
Fekete-Győr András
Fotó: Krizsán Csaba/MTI
 

Azzal kapcsolatban, hogy Gelencsér Ferenc országgyűlési képviselőt, frakcióvezető-helyettest, az I. kerület korábbi alpolgármesterét választották a Momentum elnökévé a párt vasárnapi kongresszusán Fekete-Győr megjegyezte, tehetséges politikusnak ismeri. "A döntés üzenete, hogy a Momentum tele van eltökélt emberekkel" – jegyezte meg. Hozzátette, sokkal fontosabbnak tartja, hogy képzett szakembereket vonultasson fel a párt, mint azt, hogy milyen ideológia mentén működik. Szerinte ezek az emberek tudnak igazán felelős politikát folytatni.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Fekete-Győr Andrással
2022.05.31., kedd 16:15
Riporter: Bolgár György