„Klubrádió
Megbeszéljük...

Csintalan Sándor: Novák helyében lemondanék

8/02/2024 19:00

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Novák erkölcsileg és politikailag megbukott – utalt Csintalan Sándor arra a botrányra, hogy a köztársasági elnök kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon volt igazgatóhelyettesének, aki zsarolással kényszerítette az otthon több lakóját, hogy vonják vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomásukat.

2024. február 08. Megbeszéljük-részlet (2024.02.08.) Csintalan Sándor
12:08
00:00

"Egymást hivogattuk Csintalan Sándorral, mert mindketten nagy rajongói vagyunk Novák Katalinnak. Én régi rajongója, Csintalan pedig új" – írta a Facebook-on Skrabski Fruzsina jobboldali újságíró-rendező hétfőn. Csintalan Sándor erre úgy reagált a Megbeszéljük című műsorban, hogy bár vannak témák, amikben egyetértenek – például a Csintalant megverő három férfinek adott elnöki kegyelem ügyében (Budaházy György nem tartozik közéjük) –, de a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének ügyében már nem tud rajongani Novák Katalinért.

"Novák Katalint most rettenetesen sajnálom. Ez a hölgy nem erre volt se mentálisan, se egyéb módon predesztinálva. Megbukott" – fogalmazott Csintalan Sándor. Hozzátette, a köztársasági elnök helyében először kirúgatná a kabinetfőnökét, aztán maga is lemondana.

Eleve a Fidesz emelte baromi magasra a lécet azzal az "elképesztően erkölcstelen" kampánnyal, amiben a magyar ellenzéket össze akarták mosni a gyerekbántalmazó pedofilokkal – emlékeztetett az MSZP korábbi országgyűlési képviselője, hozzátéve, "hát ebbe most szépen belesétáltak".

Csintalan szerint logikailag az állhat K. Endre kegyelme mögött, hogy Novák Katalinnak annyi papírt kell aláírnia, hogy nem tud elmélyedni mindben, ezért meg kell bíznia az őt segítő apparátusban. "Formállogikailag tehát az is lehet, hogy  Novák nem tudta, hogy mit ír alá. Ez nem menti semmi alól" – hangsúlyozta a HírTV volt műsorvezetője.

A DK hasonló korrekciót kezdeményezett, mint amit most Orbán bejelentett: alkotmánymódosítást nyújt be, hogy senki ne kaphasson kegyelmet kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén – emlékeztetett Csintalan. "Ez nyilvánvalóan azt mutatja, hogy Orbánék bokáig összeszarták magukat, mert a közfelháborodás mégiscsak kitört" – tette hozzá.

Az MSZP korábbi országgyűlési képviselője úgy látja a szélsőjobboldali érzelmű emberek is lábon szúrták magukat ettől a kegyelmi botránytól. Nem gondolja, hogy ettől meg fog rendülni a Fidesz hatalma, de az, hogy az Orbán iderángatta az unokáit és a gyerekeit, az morálisan vállalhatatlan. 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Csintalan Sándorral
2024. február 08., csütörtök 17:15
Riporter: Bolgár György