„Klubrádió
A lényeg

Gundel Takács Gábor kilép Novák Katalin tanácsadói testületéből

8/02/2024 17:16

| Szerző: Klubrádió

A pedofil gyermekotthon-igazgató ügyeit eltussolni igyekvő helyettes, K. Endre kegyelmi kérvényénél szerinte rossz döntés született.

Botrány lett Novák Katalin kegyelmi döntéséből: a köztársasági elnök a pápalátogatás ürügyén kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon volt igazgatóhelyettesének, aki zsarolással kényszerítette az otthon több lakóját, hogy vonják vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomásukat, erre reagált Orbán Viktor is csütörtökön: alkotmánymódosítást nyújt be.

Gundel Takács Gábor azzal kezdte bejegyzését: „Alapvetés: Mindenkinek kötelessége szolgálnia a hazáját. Ha a mindenkori Köztársasági Elnök erre felkéri az embert, akkor menni kell. – A Köztársasági Elnöki Tanácsadó Testület minden tagja ingyen, kizárólag jobbító szándékkal és közéleti - azaz kifejezetten nem politikai – kérdésekben ad tanácsokat. Döntéseket nem hoznak”.

Majd úgy folytatta: „K. Endre ügyével magam is a sajtóban találkoztam. Vannak ügyek, amikkel kapcsolatban zéró a tolerancia, ilyen a pedofília is. Véleményem szerint rossz döntés született a kegyelmi kérvény aláírásakor. Hiba volt.”

Hozzátette, „Ennek értelmében ma javaslatot tettem Novák Katalinnak. – Úgy tartom helyesnek, hogy az ember először azzal ossza meg a véleményét, akit illet”, azaz nem közölte, hogy mit tartalmazott ez a javaslat.

„Nem tudok azonosulni a magyar politikai kultúrával, kommunikációval, cinizmussal, módszerekkel, indulatokkal és gátlástalansággal. Egyik oldaléval sem. Épp ezért nem kívánok a jövőben a Tanácsadó testület tagja sem lenni, mert reményeim ellenére ezt a munkát sem lehet politika mentesen végezni” – közölte az újságíró, sportriporter. Majd azt írta, nem tud azonosulni azzal a gyűlöletkommunikációval, „ami a sajtó egy részéből és az emberek egy részéből árad, miközben a tájékozódás, és egymás megértése szándékának csírájára sincs igényük”.

„Bármilyen jóindulattal, felelősséggel, kötelesség tudattal, építő szándékkal fordul is az ember a nemzete felé, a politikai érdek előbb-utóbb besározza, lerántja, ledarálja. Vannak, akikről ez lepereg, vannak, akikről nem. Én ebben a közegben nem tudok létezni” – zárta bejegyzését.

(Kiemelt kép: Novák Katalin tanácsadói körében 2023. május 10-én, forrás: Facebook)