„Köszönjük,
Hetes Stúdió

A baloldal eltűnni látszik, de vannak szavazói – Hetes ajánló

6/07/2024 13:08

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Egységes ellenzék nincs, a baloldal eltűnőben; Orbán Moszkvába, majd a Türk Tanács ülésére ment; miben legyen más az EU a választások után?; és ha már választások: Angliában nagyot nyert a Munkáspárt. Ezek voltak a Hetes Stúdió témái.

2024. július 06. Hetes Stúdió (2024. július 06., szombat 15:00)
52:35
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

Egységes ellenzék nincs, nem is volt, és kérdés, hány pártra vár lassú halál a közeljövőben. A Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd küszöb alatt van már. A baloldal eltűnni látszik, miközben állítólag 20 százalék baloldali szavazó van az országban. Győri Gábor, a Policy Solutions vezető elemzője volt a vendégünk.

 
 Forrás: OpenClipart-Vectors/Pixabay
 

Orbán Moszkvában: az uniós vezetők sorra jelentették be, hogy a féléves elnökség nem jogosít tárgyalásra Brüsszel nevében. Orbán azt mondta, ő csak kérdéseket tesz fel a béke érdekében. Után a Türk Tanács ülésére ment, az azeriek által megszállt hegyi-karabahi Shusába, ahonnan az örmény lakosságot elüldözték. Kerner Zsoltot, a 24.hu szakújságíróját kérdeztük.

Orbán Viktor Moszkvában
 
 Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök tárgyal Moszkvában 2024. július 5-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
 
 

Miben lehet, miben legyen, és miben lesz más az Unió az európai parlamenti választások után? Erről szerveztek angol nyelvű internetes eszmecserét: a résztvevők Bruszt László, a CEU Demokrácia Intézete igazgatója, Krekó Péter, a Political Capital vezetője, Claudio Radelli, a firenzei Európai Egyetemi Intézet professzora és Thu Nguyen, a Jacques Delors Központ igazgatóhelyettese. Kárpáti János beszámolója.

 
Keir Starmer leendő miniszterelnök, kép: Facebook
 

Az Európában is megfigyelhető politikai jobbra fordulás az Egyesült Királyságot nem érinti – a szavazók nagy része felsorakozott a Munkáspárt mögé. Az előzetes eredmények szerint kétharmad közeli győzelemről kérdeztünk egy szavazót és egy elemzőt. Előbbi, Sandra Ernstoff sajátos nevelési igényű gyerekek helyzetével foglalkozik, Thom Brooks pedig a Durham egyetem professzora. Csernyánszky Judit összeállítása. 

 
Hetes Stúdió 24.07.05.
Fotó: Mátyus László / Klubrádió
 

2024. július 06. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2024. július 06., szombat 16:05)
52:01
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Csernyánszky Judit, Józsa Márta, Herskovits Eszter

A második órában szokás szerint Megbeszéltük a hetet Gulyás Balázzsal, a Gulyáságyú Média alapítójával, Szénási Sándorral, Józsa Mártával és Bolgár Györggyel.