„Köszönjük,
A lényeg

VSquare: Orbán Kijev után Moszkvába is elmegy

4/07/2024 15:55

| Szerző: Klubrádió

Pár nappal azután, hogy Orbán Viktor Kijevbe utazott, hogy tárgyaljon az ukrán elnökkel, újabb útra indul, és Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is találkozhat Moszkvában. Panyi Szabolcs, a a VSquare és a Direkt36 újságírója több, egymástól független forrásból értesült erről.

Az információt Panyi Szabolcs újságíró osztotta meg a X-en (a korábbi Twitteren); a VSquare és a Direkt36 újságírója több, egymástól független közép-európai országokból származó forrása alapján értesült arról, hogy Orbán ellátogat a Kremlbe. Az információk szerint Szijjártó Péter külügyminiszter is Orbánnal tart.

A magyar kormányfő legutóbb tavaly októberben Pekingben találkozott Putyinnal a kínai „Egy övezet, egy út” fórumán, ahová egyedüli EU-s politikusként ment el. A mostani várható találkozó annyiban más, hogy két napja Magyarország hivatalosan is átvette az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, vagyis Putyinnal már ilyen minőségében (is) találkozhat Orbán.

Ugyanakkor az MTI arról írt Havasi Bertalanra, a miniszterelnök sajtófőnökére hivatkozva, hogy Orbán részt vesz a Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozóján július 5-én és 6-án (pénteken és szombaton) az azerbajdzsáni Susában.

(via telex.hu, kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)