„Klubrádió
Útszélen

2020 azok szemszögéből, akiket az út szélén hagyott a hatalom

10/01/2021 10:43

| Szerző: Klubrádió/szg

Tavaly nemcsak a járvány tépázta meg a társadalmat, hanem azok az egyenlőtlenségek is, amelyeket felerősített az ezzel járó bezártság, elszegényedés és hatalmi cinizmus. Az elmúlt év a hajléktalanok, romák, fogyatékkal élők, melegek és segítőik szemszögéből. 

2021. január 07. Útszélen (2021. január 07., csütörtök 15:00)
44:28
00:00
Műsorvezetők: Józsa Márta Szerkesztők: Józsa Márta

A vírus mindenkit érint – de nem mindenkit egyformán. Iskola, étel, sokszor otthon nélkül maradt gyerekek és felnőttek – és nagyon sokan, akik saját nehéz helyzetük ellenére is minden megtesznek azért, hogy segítséget nyújtsanak azoknak, akiket az út szélén hagyott a hatalom.

Szabad bíróság! Szabad Gyöngyöspata! - Tüntetés Budapeste
 
Budapest, 2020. február 23. A Szabad bíróság! Szabad Gyöngyöspata! vonulós tüntetés résztvevői a Kúria épülete előtt 2020. február 23-án. A gyöngyöspatai roma diákoknak megítélt kártérítést az év elején a miniszterelnök is támadta. Fotó: MTI/Mohai Balázs
 
 

2020-ban nemcsak a járvány tépázta meg a társadalmat, hanem azok az egyenlőtlenségek is, amelyeket felerősített az ezzel járó bezártság, elszegényedés és hatalmi cinizmus. Amely sokszor olyan ügyekben is problémákat gerjesztett segítség helyett, amelyeknek semmi köze a pandémiához, ilyen a transzneműek életének vagy például az örökbefogadás nehezítése.

 
A
Hatvannégy Vármegye Mozgalom nevű szélsőjobboldali szervezet homofób plakátja egy könyvesbolton (fotó: Diétás Magyar Múzsa/Facebook
 

2020 a hajléktalanok, romák, fogyatékkal élők, melegek és segítőik szemszögéből. 

Az adást a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán

Útszélen
2021. január 07., csütörtök 15:00
Műsorvezető: Józsa Márta