„Klubrádió
Útszélen

Nemecsek nevét írják nagy betűvel!

22/08/2020 11:38

| Szerző: Klubrádió/szg

Nem a most bevezetendő iskolarendőrség, hanem szakértelem és a munka segíthet a gyermekbántalmazási ügyeken – ezt vallja a Hintalovon Alapítvány, amely programot dolgozott ki iskoláknak. Másik témánk: Coming out az Útszélen adásában – vendégünk nem beszélte meg szüleivel, hogy meleg, és úgy döntött: vállalja, hogy a műsorból tudják meg az igazságot.

2020. augusztus 20. Útszélen (2020. augusztus 20., csütörtök 15:00)
45:15
00:00
Műsorvezetők: Józsa Márta Szerkesztők: Józsa Márta

Mindenkinek ismerős a gyerek, akit az osztálytársai minden szünetben kínoznak, tornaórán elgáncsolnak. Nemecsek Ernővel a Facebookon még nem tudtak kikezdeni, de az, hogy csupa kisbetűvel írták a nevét, lehetett akár a cyberbullying, az internetes zaklatás offline elődje is. 

NEMECSEK nevét írják csupa nagybetűvel – ez a célja a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványnak. A gyermekbántalmazás ellen küzdő szervezet programot dolgozott ki iskoláknak, amellyel segít kezelni a bántalmazási ügyeket. Ezen ugyanis nem a most bevezetendő iskolarendőrség, hanem szakértelem és a munka segíthet. A teszteket és oktatóanyagokat szülők, gyerekek, tanárok is használhatják, sőt iskolán kívüli esetben is jól jöhetnek – például egy edzőteremben.

Coming out az Útszélen adásában. Vendégünk még nem beszélte meg szüleivel, hogy meleg, de úgy döntött: vállalja, hogy a műsorból tudják meg az igazságot. Úgy gondolja, hogy elfogadóak lesznek, ahogy elfogadó a családjával az a lány is, akinek két öccse közül az egyik meleg, a másik transznemű. Miközben Magyarországon – a világtendenciákkal szöges ellentétben – egyre többen vannak, akik azt szorgalmazzák, hogy a másságot betegségnek tekintsék és kezelni próbálják, beláthatatlan károkat okoz.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: filmrészlet a Pál utcai fiúkból

Útszélen
2020. augusztus 20., csütörtök 15:00
Műsorvezető: Józsa Márta