„Klubrádió
Publicisztika
Fideszes ujjgyakorlat – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

Fideszes ujjgyakorlat – Rózsa Péter jegyzete

Nagytekintetű miniszterelnök úr, Ön egy kisujjnyi erkölcsi tartást nagyít fel ember méretűvé, hogy ezzel egy újabb trükköt produkáljon, hátha beveszi a többség. Egy kisujjnyi igazságot szokott ön óriásplakáttá, vagy hangos nemzeti szózattá nagyítani, de ezúttal melléfogott.

Mielőtt még baj lesz – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Mielőtt még baj lesz – Szénási Sándor jegyzete

Hirtelen kiderül, hogy a tejszőke ukrán kislány gondnélküli iskolai beilleszkedéséről szóló film jó szándékú megtévesztés, az ukrán és a lengyel nyelv egyáltalán nincs olyan közel egymáshoz. A napi konfliktusok száma nő, a lengyel állammal szemben is, amely nem engedélyezi, vagy legalábbis az elmúlt évben még nem engedélyezte az abortuszt az ukrán nőknek sem, holott ők nyilvánvalóan nem lengyel állampolgárok.

Navalnij elrabolt holtteste – Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

Navalnij elrabolt holtteste – Kárpáti Iván jegyzete

A világnak az a része, amihez mi egyelőre még hivatalosan tartozunk, elítéli a putyini szörnyállam brutalitását és cinizmusát. Orbán Viktor, aki egykor a kivégzett és titokban elföldelt Nagy Imre felravatalozott koporsója mellől szónokolt, most hallgat. Elárulta önmagát is.

Odakint most történt valami komoly – Dési János jegyzete
Publicisztika

Odakint most történt valami komoly

Kiderült, amit régóta sejtettünk, hogy csak korlátozottan igaz az, hogy miután az állami propaganda elzárja az emberekhez való elérés útjait, nem nagyon lehet semmit sem csinálni. Dehogynem. Tessék csak! Igenis lehet, csak a módján kell kicsit gondolkodni.

Mit mond a vezér? - Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

Mit mond a vezér? - Rózsa Péter jegyzete

Migránsveszély, Covid járvány, Oroszország Ukrajna elleni háborúja, miegyebek okán lassan tíz éve rendkívüli állapotra hivatkozva rendeleti kormányzást vezetett be. De mit szól, ha egyáltalán szóba meri hozni, hogy most nem kreált, kitalált ellenségek, és ügyek, hanem saját rendszerének emberei és sötét dolgai jönnek szembe.

Tüntetni fáj, tüntetni minek, tüntetni kell, tüntetni jó – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Tüntetni fáj, tüntetni minek, tüntetni kell, tüntetni jó

Tüntetni minek, ha a végén elviszi a show-t valami aktivista vagy ellenzéki politikus, a végén már egész másról van szó, mint amiért eredetileg több tízezren haragudtatok, a kormány pedig, hiába kiabálod, hogy mondjon le, hogy szabad oktatás, hogy ne üldözzék el a CEU-t, hogy ne rúgják ki a tanárodat, a végén aztán nem csinál semmit.

A mosodások – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

A mosodások – Szénási Sándor jegyzete

Bocsánatot azonban Balogh Zoltán csak a reformátusoktól kér, az áldozatoktól azonban egyáltalán nem, talán mert katolikusok is akadhatnak köztük, pláne kereszteletlenek, akik amúgy is méltatlanok a figyelemre, tán a gondoskodásra is.

Papok a tű fokán innen és túl – Dési János jegyzete

4/12/2023 18:03

| Szerző: Dési János/Klubrádió

Az e cikkre adandó válasszal ne fáradjatok: komenista tempó, gyilkosok, brüsszel, buzik. Ennyiből szellemesebb is lehetne. De nem barátocskáim. Ez a pofátlan tempó magyarázat részben arra az elvallástalanodásra, aminek tanúi vagyunk. Dési János jegyzete az Esti gyorsban.

2023. december 04. Esti gyors-részlet (2023.12.04. Dési János jegyzete)
04:22
00:00

Nem más zsebében fogunk turkálni, hanem más turkál a mi zsebünkben. A hírek szerint a magyarországi papok másfél millió forintot kaptak a napokban fejenként a magyar államtól. Nesze neked másfél millió. Mondhatnánk, ez egy gimnáziumi tanár félévi fizetése, de nem mondjuk, mert a kedves tanerő átvezényléséről éppen most döntenek valami hivatalban. Továbbá a tanárok, mert néhányan közülük ki mertek állni a jogaikért, például nem kapták meg a végkielégítésük nagy részét sem, ami pedig járt volna, messze nem másfél milla.

Nem hasonlítjuk ezt az egymillió-ötszázezret a minimálbérhez, az otthonápolási támogatáshoz, de még a családi pótlék – gyerekenként jó 12 ezer forint – összegéhez sem. De még azt is minek felvetni, hogy a népszámlálási adatok szerint is vagy egymillió embert elveszített az elmúlt években a katolikus egyház. Egymillió ötszázezer forint, csak úgy – végülis nem is olyan rossz, jön hozzá még stólapénz, és a hívek adományai.

Fejenként másfél millió forint, miközben a krisztusi elvek szerint működő Iványi Gáborékat inkább kifosztják, ellehetetlenítik – igaz nem is prédikálják a szószékről feltétlenül azt, hogy ez minden világok legjobbika, a legjobb kis vezetővel az élén.

A vallásszabadság van olyan fontos, mint a szólás- vagy a gyülekezés szabadsága. A szólásszabadság régóta lábbal tiporva, tönkretéve. Népszabadság, Klubrádió, Origo és a mértéktelen közpénzzel megtolt fél, háromnegyed és egésznáci lapok, milliárdok a provokátorok FB hirdetéseire, a közpénz százmilliókból kitartott szélsőjobbos, fideszes propaganda, az állami tévével együtt. Akkor most mit vagyunk fennakadva a lelkiismereti szabadság szétverésén?

Csak még egy példa. A pilisvörösvári Makovecz tervezte Pázmány Katolikus Egyetem kampuszát be kellett zárni, mert mindenre alkalmatlan az épület. Ideológiai okokból erőltették, de, sajnos használni nem lehetett. Az állam ezért visszavásárolta, a Tiédből is.

Majd most odaadta az egykori Magyar Rádió jókora épülettömbjét az egyháznak egyetemre. Miután a rádiót is szétverték, tényleg minek az épület. Aztán odadobtak 200 milliárdot, hogy abból építsenek egy újat. Csuhajja, minden egyetem nagy öröm! Bár lehet, hogy az államiakat kellett volna kicsit megtolni pénzzel, de ezen lendüljünk túl. Amikor kiderült, hogy az építésről nem egyeztettek az önkormányzattal a környékén élőkkel, miközben elképesztő felfordulást hoz majd az építkezés, kiemelt állami beruházás lett, ami azt jelenti, hogy kuss van mindenkinek! Azt csinálnak itt, amit akarnak. (Kíváncsian várom, hogy a “Mészáros” vagy Tiborcz-frakció lesz-e erősebb az építkezésnél.)

Közben az állami iskolák rohadnak, felújításokat, beruházásokat törölnek. Sebaj.

Az e cikkre adandó válasszal ne fáradjatok: komenista tempó, gyilkosok, brüsszel, buzik. Ennyiből szellemesebb is lehetne. De nem barátocskáim. Ez a pofátlan tempó magyarázat részben arra az elvallástalanodásra, aminek tanúi vagyunk.

Idézet egy műből, amit nem tudom, arrafelé forgatnak-e:

"add el minden vagyonodat, és amit érte kapsz, oszd szét a szegények között! Akkor majd a Mennyben lesznek a kincseid! Azután gyere, és kövess engem! A férfi, amikor ezt hallotta, igen elszomorodott, mert nagyon gazdag volt. Jézus látta, hogy elszomorodott, és ezt mondta: Milyen nehezen mennek be a gazdagok Isten Királyságába! Könnyebb a tevének egy tű fokán átbújni, mint a gazdag embernek Isten Királyságába bemenni.”

 
Pappá szentelés
 
Forrás: pixabay
 

Dési János jegyzete az Esti gyors 2023. december 4-i adásában hangzott el.