„Klubrádió
Publicisztika
A kutya ugat – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

A kutya ugat – Szénási Sándor jegyzete

Az Adria Winch 2022-ben 700 000 euró értékben adott el az oroszoknak többek között finn és német gyártmányú alkatrészeket, 2023-ban viszont tulajdonost váltott. Az új menedzsment pedig megesküdött az anyja életére, hogy a rizikók elkerülése érdekében tényleg lemond az orosz business-ről. Persze nem mondott le: a fiókcégeken keresztül ebben az évben 1,2 millió dolláros forgalmat realizált az orosz hadihajó iparral.

Egy kis segítség O.V.-nek – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Egy kis segítség O.V.-nek – Szénási Sándor jegyzete

A helyzet tehát az, hogy Belgium demokrácia, néhány korlátolt, és hatalommal rendelkező polgára viszont a legjobbkor játszott Orbánék kezére, akik most annyi vesztett meccs után újra tematizálhatják a közéletet azzal, hogy lám Brüsszelben a szabadság és az elnyomás erői küzdenek, és nem kérdés, hogy ők minek a mártírjai.

Spárbox – Dési János jegyzete
Publicisztika

Spárbox – Dési János jegyzete

Ez a miniszter körülbelül felméri a helyét a világban és beáll egy ilyen színvonalas üzleti vitába, segédcsendőrnek. Most még csak a kisebb pofonok kiosztása tartozik rá, de bizonyára belejön majd még a verőember szerepébe. Drukkoljunk neki. A Spar meg vegyen bokszleckéket, ha nem tetszik neki a vircsaft.

Couleur locale – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Couleur locale – Józsa Márta jegyzete

Erre itt azt mondanók: megoldjuk okosba’. És azt is tesszük: ha nincs orvos, akkor gyógyíttatunk kézrátéttel, ha nincs iskola, akkor egy határral odébb küldjük a gyerekeket tanulni és így tovább. Miközben egy várbeli teraszon pöffeszkedik vastag tárcájával egy-két fazon, és még ezen is ő keres.

Orbán Viktor győzedelmes levele az ő népének – Selmeci János jegyzete

2/02/2024 18:02

| Szerző: Selmeci János

Nemcsak gyanús identitású szexaktivistákat küldtek volna otthonainkba és iskoláinkba, hogy gyermekeinket migránsgettókba hurcolják, a kemény munkától megéhező magyar férfiak tányérjába pedig a csalamádé, hurka és sültkolbász helyett műhúst csempésszenek, hanem azt sem engedték volna, hogy saját házunkban huszármentében, az ezeréves magyar államra gondolva jóízűen fogyasszuk a töltött káposztát. Ezt megakadályoztuk. 

2024. február 02. Esti gyors-részlet (2024.02.02. Selmeci János jegyzete)
02:53
00:00
Kedves Barátom, Magyarok!

Nem hiába ostromoltuk Brüsszel omladozó, ám Soros dollárokkal és a liberális bürokraták nyálkás, nyúlós testével bőven kidúcolt vár falát. Győztünk, és ez még a felcsúti Pancso Aréna VIP-páholyából is látszik.

Kemény vita áll mögöttünk, és a nép, utóbbi nélkül aligha bírtuk volna szusszal, és le kellett volna tennünk a fegyvert a háború párti brüsszeli pincsikutyák előtt. Nemcsak gyanús identitású szexaktivistákat küldtek volna otthonainkba és iskoláinkba, hogy gyermekeinket migránsgettókba hurcolják, a kemény munkától megéhező magyar férfiak tányérjába pedig a csalamádé, hurka és sültkolbász helyett műhúst csempésszenek, hanem azt sem engedték volna, hogy saját házunkban huszármentében, az ezeréves magyar államra gondolva jóízűen fogyasszuk a töltött káposztát. Ezt megakadályoztuk. 

Bár az Európai Unió jogszabályai tiltják, hogy a magyarok pénzét Ukrajnának adják, mi jól ismerjük az amerikai demokraták zsoldjában álló Soros-féle brüsszeliták furfangos gondolkodását; kihagytak volna bennünket a megállapodásból, pénzt küldtek volna a háborúra, és még azt is nekik adták volna, ami a magyar embereknek jár. Ám a nagyokkal sikerült megállapodnom; garanciát kaptunk arra, hogy a mi pénzünk nem kerül Ukrajnába, ahogy azt sem írhatják elő nekünk, pedig ez volt a tervük, hogy a NB1-es tabella élén álló, csak magyar futballistákkal vitézkedő Paks csapatának kötelező legyen migráns játékosokkal feltöltenie a középpályáját. Mi magyarok nemzeti és futball kérdésekben nem ismerünk tréfát.

Apropó foci, az ukrán külügyminiszter arra vetemedett, hogy egy interjúban megjegyezte; a magyar miniszterelnök magyar párti, a magyar futball válogatott pedig kiváló játékosokból áll. Nos, nem érdekel a véleményük ebben a tekintetben. Oda azért nem süllyedhet az ország, hogy Magyarország válogatottjáról és Marco Rossi kapitány teljesítményéről valaki más mondja el, hogy az milyen. Nem tartunk igényt más országok Szöllősi Györgyeire, ez egy több mint száz éves futballkultúra Doktor Sárosikkal, Puskásokkal, Verebesekkel, hogy a napjainkról, Schaferünkről, Szoboszlainkról, Orbánunkról ne is beszéljek, nem kell nekünk a szomszéd szlávoktól a Shevchenko.

Tehát győztünk, győzni is fogunk, ott vagyunk a rothadó nyugat lapjainak címoldalán, ahol sikerünket ugyan elhazudhatják, eredményeinket lekicsinyelhetik, sőt úgy tehetnek, mintha látványos szabadságharcunkkal valójában semmit sem értünk volna el, mondván, hogy pontosan azt írtuk alá, amit korábban elutasítottunk, meg nem kerülhetnek bennünket. 

Selmeci János jegyzete a 2024. február 2-i Esti gyorsban hangzott el.