„Klubrádió
Publicisztika
Csatamező vagy Lipótmező? – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Csatamező vagy Lipótmező?

Az Alapjogokért Központnak sikerült összetrombitálnia Budapestre Európa és a világ politikai söpredékét (nyilván költségvetési adóforintokkal bőkezűen felvértezve), akik kétnapos dzsemborijukkal próbálják megtámogatni a magyar miniszterelnök európai kampányát.

Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete

A chemtrail ugyebár egy vegyi csík, amit nemcsak a katonai, de a polgári repülőgépek is maguk után húznak-vonnak, hogy a belőlük kihulló méreggel megritkítsák a Föld népességét, hogy aztán a maradékot egy szűk elit uralma alá vonhassa. Állítólag nanorobotokat is szórnak, amelyek belélegezve agyvérzést, infarktust, esetleg agysorvadást okoznak, bár ez utóbbi a teória hívei között már post festa.

Pészah – Dési János jegyzete
Publicisztika

Pészah – Dési János jegyzete

Nem kell az egyiptomi szolgasághoz mérni természetesen a helyzetünket, mert haj' de örült volna az az egyiptomi rabszolga, ha csak az lett volna a gondja, hogy elveszik a színházát, meggyalázzák a moziját, birtokba veszik a könyvkiadását, leigázzák az iskoláját, félkegyelmű nyaloncokkal hazudják tele a világot és ellopják még, a... hmm mi is legyen a példa.... Megvan! Ha a fáraó kedvenc gázszerelője a nevére veszi a piramisokat és az egész Nílus partot felparcellázza, lebetonozza és jó pénzért kiárusítja.

A kutya ugat – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

A kutya ugat – Szénási Sándor jegyzete

Az Adria Winch 2022-ben 700 000 euró értékben adott el az oroszoknak többek között finn és német gyártmányú alkatrészeket, 2023-ban viszont tulajdonost váltott. Az új menedzsment pedig megesküdött az anyja életére, hogy a rizikók elkerülése érdekében tényleg lemond az orosz business-ről. Persze nem mondott le: a fiókcégeken keresztül ebben az évben 1,2 millió dolláros forgalmat realizált az orosz hadihajó iparral.

Holoda Attila: Az árgyélusát neki, királyfi!

7/03/2023 12:09

| Szerző: Holoda Attila

Mi ebben is egyediek tudunk lenni, nálunk van meseügyi és propagandaminisztérium. A minisztérium Háry János-i magasságokba emelkedve, magyarosch Münchausen báróként a legbelsőbb félelmeink felélesztésén és mindennapi életünket megélő tapasztalataink megtévesztésén munkálkodik, meglehetősen magas hatékonysággal.

Mint ahogy más népek is, így mi magyarok, helyesebben szólva, újmagyarul, „mimagyarok” szeretjük a meséket. Vannak nagyon kedves, tanulságos és többségében rémisztő meséink. Pont úgy, ahogy más népeknek is, gondoljunk csak a Grimm testvérek felnőtt ésszel hajmeresztő horrormeséire, mint a Piroska és a farkas, vagy a Jancsi és Juliska. De az persze már eléggé egyedinek mondható, hogy a mesének és mondjuk úgy a valóság ijesztgetési célú eltorzításának saját minisztériuma legyen. Mi ebben is egyediek tudunk lenni, nálunk ugyanis van meseügyi és propagandaminisztérium. A minisztérium Háry János-i magasságokba emelkedve, magyarosch Münchausen báróként a legbelsőbb félelmeink felélesztésén és mindennapi életünket megélő tapasztalataink megtévesztésén munkálkodik, meglehetősen magas hatékonysággal. Rettegve hajtjuk álomra a fejünket a brüsszeli bürokraták kizárólag a magyarokat egzecíroztató ármánykodásai, a saját külön bejáratú kül-, és belföldi eleven ördögeink, Soros-Gyurcsány munkálkodásai miatt, lopva merünk mumus után kutatva benézni az ágyunk alá lefekvéskor, nehogy véletlenül egy átoperált félelmetes óvodás, gender-karmai húzzanak le a rothadó és halódó nyugati világ erkölcsi mélységeibe, ahonnan még az ismerős arcok egy vérből valósága sem lenne képes tán kiszabadítani minket!

A mese álarca persze ragadós példa, így nem csupán olvassuk és hallgatjuk, de meg is éljük a saját meséinket, nap mint nap. S mint olyan, el is fogadjuk a meséket valóságnak, fásult vállrándítva vesszük tudomásul a Döbrögi uram (fő)ispánozását, miközben a hónunk alól lopja ki a libát, rá sem hederítünk már a kisgömböci harácsolás legújabb bekebelezéseire, ő a mi saját kisgömböcünk, ő a mi legkisebb királyfink, aki mindenki felett győzedelmeskedik, ergo neki ez jár, s már megyünk is tovább a legfrissebb csirke far-hát után kutatva.

Csipkerózsika alszik
 

 

Mi azt is elhisszük, hogy Brüsszel-Süsü nem is egyfejű és jó szándékú, aki nyomná a zsebünkbe a pénzét, hogy végre kikeveredjünk a mesék világából (helló Valóság, nem kellesz, mert igazat mutatsz!) hanem egy vérszomjas, tűzokádó hétfejű, aki néma leventéket szólaltatna meg szirénhangú alattomossággal akaratuk ellenére, majd jól betelepítené Mária országát, a nem mellesleg a priorizált Türk Tanácsban is megtestesülő muszlim hordákkal. Az energiaáremelések is Brüsszel-Soros fondorlatok csupán, szankciós infláció köpenyébe bújva, s nincs közük ahhoz, hogy az elmúlt 13 évnyi semmittevés nemhogy csökkentette, de növelte energiafüggőségünket. Most felébredt Csipkerózsika-álmából az energiakormányzat is, ide nekünk az azeri gázt és zöldenergiát, ide nekünk 3 új 500 megawattos gázos erőművet, szivattyús vízerőművet a nem létező hegyeink közé, Paks 2-öt oroszostul, atomostul, nukleáris kiserőműveket csőstül, hadd teremjen minden virág, hadd fogyasszon minden akkumulátorgyár. Mintha Csipkerózsika az ébredést követően döbbent volna rá, hogy mi mindent mulasztott el az átaludt 100 év alatt, így gyorsan beiratkozna három nyelvtanfolyamra, két tánciskolába és egy autóvezetői tanfolyamara is, közben venne 10 koncertbérletet és harminc színházbérletet is. Merjünk nagyot álmodni, mi? Az ébredés naná, hogy keserű lesz. Mert hogy, nem fog beleférni sem az idő(nk)be, sem pénz(ünk) nem lesz rá elég, de majd a meseügyi minisztérium megmagyarázza, hogy ez is csak a gaz Süsü ármánykodása miatt maradt épp úgy mese, mint ahogy az elrugaszkodás éve, meg a minden idők legjobb 10 éve is csak fabula volt.

Ezek a fránya mesék, az a legnagyobb baj velük, hogy ha valóságnak hisszük, rettenetesen pofán tudnak vágni, ha bemegyünk a csemegébe, vagy kórházi ellátásra szorulunk! Hogy is mondta a modernkori mese Coelho a Harry Potterben? „Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, s közben elfelejt élni.” Ideje lenne nyitott aggyal és szemmel élnünk. Legalább egy kicsit. Próbából.

Ugyanitt: Ludas Matyi kerestetik, idénymunkára. Jelige: nem kell háromszor, elég lesz egyszer is, de alaposan!