„Klubrádió
Publicisztika
Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete

A chemtrail ugyebár egy vegyi csík, amit nemcsak a katonai, de a polgári repülőgépek is maguk után húznak-vonnak, hogy a belőlük kihulló méreggel megritkítsák a Föld népességét, hogy aztán a maradékot egy szűk elit uralma alá vonhassa. Állítólag nanorobotokat is szórnak, amelyek belélegezve agyvérzést, infarktust, esetleg agysorvadást okoznak, bár ez utóbbi a teória hívei között már post festa.

Pészah – Dési János jegyzete
Publicisztika

Pészah – Dési János jegyzete

Nem kell az egyiptomi szolgasághoz mérni természetesen a helyzetünket, mert haj' de örült volna az az egyiptomi rabszolga, ha csak az lett volna a gondja, hogy elveszik a színházát, meggyalázzák a moziját, birtokba veszik a könyvkiadását, leigázzák az iskoláját, félkegyelmű nyaloncokkal hazudják tele a világot és ellopják még, a... hmm mi is legyen a példa.... Megvan! Ha a fáraó kedvenc gázszerelője a nevére veszi a piramisokat és az egész Nílus partot felparcellázza, lebetonozza és jó pénzért kiárusítja.

A kutya ugat – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

A kutya ugat – Szénási Sándor jegyzete

Az Adria Winch 2022-ben 700 000 euró értékben adott el az oroszoknak többek között finn és német gyártmányú alkatrészeket, 2023-ban viszont tulajdonost váltott. Az új menedzsment pedig megesküdött az anyja életére, hogy a rizikók elkerülése érdekében tényleg lemond az orosz business-ről. Persze nem mondott le: a fiókcégeken keresztül ebben az évben 1,2 millió dolláros forgalmat realizált az orosz hadihajó iparral.

Egy kis segítség O.V.-nek – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Egy kis segítség O.V.-nek – Szénási Sándor jegyzete

A helyzet tehát az, hogy Belgium demokrácia, néhány korlátolt, és hatalommal rendelkező polgára viszont a legjobbkor játszott Orbánék kezére, akik most annyi vesztett meccs után újra tematizálhatják a közéletet azzal, hogy lám Brüsszelben a szabadság és az elnyomás erői küzdenek, és nem kérdés, hogy ők minek a mártírjai.

Arató András: Tévedni Kövér Dolog – Hát hazudni?

8/05/2023 12:17

| Szerző: Arató András

Finnország 1340 km hosszon simul orosz testvéreinkhez. A régebb óta NATO-tagország Norvégia, Észtország, Lettország, Litvánia és Lengyelország számára összesen mintegy 1232 km zöldhatár (télen fehér) áll rendelkezésre a disszidensek illegális migráltatásához – mondhatnánk, nagyjából ugyanannyi, ha tévesen, geográfiai megközelítésben vizsgálnánk a kérdést.

„Eddig a NATO-nak Oroszországgal szemben nem volt közvetlen határa; vagy, ha volt is, akkor az elhanyagolható mértékű volt” - mondotta a Ház elnöke az állampárt valamelyik adójának valamelyik műsorában Finnország NATO-csatlakozása kapcsán. Nos, a Semjén főkeresztény fontosabb vadászterületét is magáénak tudó északi rokonaink, ha egyáltalán rokonaink, 1340 km hosszon simulnak orosz testvéreinkhez. Ellenben Norvégia, Észtország, Lettország, Litvánia és Lengyelország számára összesen mintegy 1232 km zöldhatár (télen fehér) áll rendelkezésre a disszidensek illegális migráltatásához – mondhatnánk, nagyjából ugyanannyi, ha tévesen, geográfiai megközelítésben vizsgálnánk a kérdést. Azonban mindig tévedünk, amikor nem a magasabb rendű analízist követjük.

Liberálbolsi (dollárbaloldali) nemzetellenes álgondolkodók most azzal jönnek, hogy a Nemzet Pedellusa vagy egy műveletlen, tanulatlan idióta, – amihez még egy pedellusnak is van joga – vagy hazudik, – amihez egy pedellusnak nincs, egy házelnöknek van felhatalmazása – azt remélve, hogy a világ élvonalában száguldó közoktatásunk vívmányaként generációk sora etethető meg egy ilyen félrevezető mondással. Hát nem így van, természetesen. Hiszen hol van a fölsorolt öt ország érintkezése az éppen különleges katonai művelettel foglalatoskodó Oroszországgal a magyarok kegyéből friss NATO-tagéhoz képest?! Hatalmas, nyolcmillió milliméternyi a differencia! Még egy jól idomított versenycsigának is nyolcvan órára van szüksége e távolság abszolválására! A műsor házigazdája sem valami rosszul értelmezett tapintat, esetleg ismerethiány miatt nem kérdez bele, hanem mert nem az a dolga.

 
A NATO országok kékkel és a CSTO (Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete) országai
 
Forrás: Wikimédia
 

Kövér nem hazudik. Pedig legújabban bátran nevezhetnénk őt például súlyosan terhelt, hazug idiótának, aki valójában csupán a hasonló problémákkal, továbbá az egészségtelen táplálkozásból eredő geometriai határtalansággal küszködő felettes énjének, a miniszterelnöknek a vulgárgeográfiai vízióit közvetíti. Kockázat nélkül mondhatnánk, de nem tesszük, egyrészt tapintatból, másrészt szerénységből, minthogy nem kívánjuk tevékenységünket művészetinek minősíteni.

Ugyanis Hann Endre pert vesztett. Noha kétségkívül elkxrták az ő renoméját a tavalyi választások alkalmából elkészült nagyszerű alkotásban - alappal feltételezhető, hogy a valamelyik Hall of Fame már várólistáján eddig is túlvárakoztatott alkotók filmje akár tönkre is teheti az ő szakmai karrierjét. De ez mellékes. A legújabb, előremutató alaptörvény-értelmezés szerint holmi személyiséghez fűződő alapjog (azaz liberálbolsi kekeckedés) nem sértheti a művészi szabadságot, ami még alapabb jog. Ez utóbbi körében tehát a hazudósnak, vagy csökkent értelműnek vázolt személy köteles tűrni e minősítést. E ponton megengedőleg jegyezzük meg, sporadikusan a Hanyatló Nyugaton is előfordulnak előremutató ügyek. Például Micimackó nem indított pert Milne ellen, és Pinocchio sem fordult bírósághoz Collodival szemben.

Mégsem nevezzük a házelnököt műveletlen, tanulatlan hazug idiótának, a miniszterelnököt gonosz szándékból fejhangon bornírt ökörségeket ordibáló G-nek. Nem azért nem tesszük, mert honunkban a korszerű jogalkalmazásban nem a tények, bizonyítékok, indoklások képezik az ítéletek alapját, – ezeket helyesen az arra alkalmas bírák figyelmen kívül hagyják – hanem a perben álló felek kiléte határozza meg a verdikt előjelét. Éppúgy nem írunk le ilyesmit a házelnökről (hogy ti. tanulatlan idióta lenne), mint ahogy nem állítjuk azt sem, hogy a nagy bajusz vagy az elhízás és a pedofília kéz a kézben jár, mert ez utóbbi a honi joggyakorlat szerint a leszbikus szervezetek sajátja.

Svédország pedig várjon a sorára. A végén még hálás lehet, mert mire határozunk róla, addigra talán választási lehetősége is lesz: NATO vagy Béketábor (alias Varsói Szerződés.)

SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB