„Köszönjük,
A lényeg

Kövér: Miután megadtuk az engedélyt, Finnország ellenünk fordult

10/04/2023 11:01

| Szerző: Klubrádió

Kövér László sajátosan értelmezi a ratifikáció fogalmát.

"A finn barátaink a fair play szabályait alkalmazva, mihelyt mi megadtuk a hozzájárulásunkat a ratifikációs döntésünkkel a NATO-csatlakozáshoz, rá másnap ők beléptek a Magyarországgal szembeni, Európai Bíróság előtt zajló perbe az LMBTQ-ügyben. Gratulálok!" – mondta Kövér László Bayer Zsoltnak.

Az Európai Bizottság még tavaly decemberben nyújtott be kötelezettségszegés megállapítása iránti keresetet az Európai Bírósághoz a 2021 nyarán megszavazott, melegellenessé eltérített pedofiltörvény ügyében, ehhez csatlakozott később az Európai Parlament is, valamint egy sor uniós tagállam is, legutóbb például a finnek, akik pár nappal ezelőtt lettek hivatalosan is NATO-tagok.

A házelnök szerint sok idő kell még ahhoz, hogy a helyzet a magyarok és a finnek között visszajusson oda, ahol úgy 10-15 évvel ezelőtt volt – írja a Telex.

Arról azonban a házelnök nem beszélt, hogy a ratifikáció nem több formalitásnál, hiszen Finnország és Svédország gyakorlatban már NATO-tagok, csak diplomáciai jelentősége van a ratifikációnak, amellyel a magyr kormány alig burkoltan, egy másik szervezetre, az Európai Unióra próbál – láthatóan hiába – nyomást gyakorolni.