„Klubrádió
A lényeg

Volner jobbikosokat állítana át, ha győzne az ellenzék

19/11/2021 14:49

| Szerző: Klubrádió

„Ha Gyurcsányék abban bíznak, hogy a Jobbikkal szövetségre lépnek, és ilyen módon szerzik meg az ország irányítását, én meg tudom ígérni mindenkinek, hogy ki fogok szedni egy-két embert a Jobbikból, és át fogom állítani őket a másik oldalra” – mondta Volner János volt jobbikos és volt mihazánkos, a Fidesszel együtt szavazó parlamenti képviselő a kormánypárti Hír Tv-ben. A magáról elnevezett Volner Párt elnöke szerint vannak beépített emberei a Jobbikban.

„Ki lehet szedni még jobbikosokat a pártból. Tehát ha Gyurcsányék abban bíznak, hogy a Jobbikkal szövetségre lépnek, és ilyen módon szerzik meg az ország irányítását, én meg tudom ígérni mindenkinek, hogy ki fogok szedni egy-két embert a Jobbikból, és át fogom állítani őket a másik oldalra, hogy a baloldalnak ebben az országban soha ne lehessen parlamenti többsége” – ezt mondta Volner János képviselő még szerda este a HírTV-ben.

A kormánylap Magyar Nemzetnek pedig már arról beszélt, hogy beépített emberei vannak a Jobbikban, akik szükség esetén hajlandók kilépni, miután átvették a mandátumukat.

Volner a Jobbik alelnöke is volt, 2018 előtt még a bokorba is követte a kormánymédia lesifotósa. Majd átlépett a Mi Hazánkba, ahonnan szintén távozott. Ebben a ciklusban együtt szavazott a Fidesszel a Fudan-törvény elfogadásánál. A választási törvényt az ő javaslatára változtatták meg (és fogadta el a fideszes többség) úgy, hogy azzal lényegében egy listára kényszerítették az ellenzéket, miután a korábbi 27 helyett 71 egyéni választókerületben kell jelöltet indítaniuk azoknak a pártoknak, amelyek országos listát akarnak állítani. Szeptemberben pedig megtámadta Karácsony Gergely Fudan Egyetemmel kapcsolatos népszavazási kérdését a Kúriánál a pártja. Közben gyakori vendég lett kormánybarát médiumoknál.

(via 444)