„Klubrádió
A lényeg

Varga Judit már a Schadl-ügy kirobbanása előtt le akarta váltani Völnert, de Orbán Viktor nem engedte – állítja Magyar Péter

12/02/2024 13:55

| Szerző: Klubrádió

Újabb bejegyzést tett közzé Magyar Péter, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje.

Magyar Péter azt írja: "Csak hogy világos legyen, az akkori igazságügyi miniszter jóval a Schadl-ügy kirobbanása előtt kezdeményezte Völner Pál államtitkár leváltását. A miniszterelnök ehhez nem járult hozzá, így Völner a helyén maradhatott…” A bejegyzéshez egy képet posztolt, amin Orbán Viktor és Völner Pál látható.

Völner Pált még Trócsányi László minisztersége alatt nevezték ki az Igazságügyi Minisztérium államtitkárának, méghozzá Orbán Viktor javaslatára. Völner pedig azután is maradt a pozíciójában, miután Varga Judit lett az igazságügyi miniszter – emlékeztet a Telex.

Magyar Péter, a Diákhitel Központ volt vezetője a Partizánon vasárnap este egyebek mellett arról beszélt: korábban élesen elválasztották az államot és a családi ügyeket a Fideszben, de ez mára nem működik. Hozzátette: innen már nincs visszaút, de nem is szeretne visszamenni. Megjegyezte, hogy még nem mesélt el mindent, de arra nem válaszolt érdemben, hogy van-e még bármi információja. Úgy fogalmazott: "Ha én lennék Rogán Antal, nagyon vigyáznék arra, hogy Magyar Péternek ne essen semmi baja."

Arról is beszélt, hogy utasította vissza a Diákhitel Központ vezetőjeként Balásy Gyula cégét, aki elmondása szerint három-hatszoros túlárazással dolgozott állami cégeknek. "Jó érzéssel ezeket nem tudtam aláírni, ezért inkább eljöttem" – mondta erről. Magyar Péter azt állítja, Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám hívta fel akkor, amikor nem akart aláírni egy kommunikációs szerződést a Diákhitel Központ vezetőjeként.

Arra a kérdésre, hogy Varga Judit javasolta-e az ominózus kegyelmi kérvényt, azt mondta, úgy tudja, hogy nem. A politikai felelősséget pedig azért viseli, mert amikor visszaért hozzá a kegyelmi kérvény, akkor ellenjegyezte. Viszont erről nem beszéltek annak idején, nem éltek már együtt – mondja.

"Vannak nagy emberek nagy hibákkal” – mondta Orbánról egy fideszes barátja és ma már ő is ezt gondolja róla. "A jobboldalnak is az az érdeke, hogy kikényszerítsen ebben változást.” Nagy probléma Magyar szerint, hogy nincs potens ellenzék.