„Köszönjük,
A lényeg

Varga Judit volt férjére hivatkozva tesz feljelentést Vona

12/02/2024 11:44

| Szerző: Klubrádió

Hivatali visszaélés és költségvetési csalás bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Vona Gábor pártja.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, Varga Judit volt férje, Magyar Péter, a Magyar Közút és a Volánbusz igazgatóságának tagja Varga visszavonulásának bejelentése után szombaton közölte, hogy lemond állami pozícióiról, mert nem akar olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak.

Magyar azóta a Partizánban is feltűnt, ahol többek közt arról beszélt, túlárazott szerződések, majd a szerződések alapján teljesítési igazolások aláírására kapott utasítást

Erre hivatkozva hivatali visszaélés és költségvetési csalás bűncselekmények elkövetésének alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz Vona Gábor pártja, az úgy nevezett Második Reformkor.

Vonáék azután jelentették ezt be, hogy Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje, a Diákhitel Központ korábbi vezérigazgatója a Partizán vasárnapi adásában egyebek mellett arról beszélt: olyan, Balásy Gyulához köthető cégekkel kellett szerződnie felsőbb utasításra, amelyek a piaci ár sokszorosát kérték el kommunikációs tenderekért. Magyar azt mondta, hogy nem csak az árat sokallta, a minőséggel sem volt megelégedve, ár-érték arányban legalábbis semmiképpen nem érezte jónak a szolgáltatást – foglalta össze a hvg.hu.