„Köszönjük,
A lényeg

Ungáréktól bérel parkolókat az Állami Számvevőszék 8,3 millióért

25/09/2023 09:50

| Szerző: Klubrádió

Nem csak az Agrárminisztérium bérel irodát Schmidt Máriától és Ungár Pétertől, hanem az ellenzéket milliárdos büntetéssel fenyegető Állami Számvevőszék (ÁSZ) is tőlük kölcsönöz parkolóhelyeket - hámozta ki ÁSZ szerződéseiből az mfor.

Az állami szerv idén április 1-én kötött egyéves vállalkozási szerződést a Budapesti Ingatlan (BIF) Nyrt.-vel 8,3 millió forint értékben parkolók bérléséről. A BIF főrészvényese pedig a Pió-21 Kft., aminek tulajdonosa Schmidt Mária és gyerekei: Ungár Péter LMP-elnök és Ungár Anna. Utóbbinál üdült a nyár végén Orbán Viktor az Adrián.

 
drMáriás:
Schmidt Szűz Mária és kisdede Ungár Péter a NER templomában" kép: Facebook
 
 

Az ÁSZ központja a főváros közepén, az Apáczai Csere János utca 10. szám alatt található, a környéken valóban nagyon nehéz parkolni. Az Ungár család ingatlanos cégének tulajdonába pedig nem csak hotelek és irodaházak tartoznak, hanem például az Aranykéz parkolóház is, ami mindössze 250 méterre van az ÁSZ főhadiszállásától.

E körülmény dacára sem biztos azonban. hogy az ÁSZ itt bérel parkolókat a BIF-től 8,3 millió forintért, de ez van a legközelebb; Ungárék ingatlanos társaságának másik parkolóháza a Flórián téren található, Óbudán – jegyzi meg a lap.