„Támogassa
A lényeg

Ungár Péter: Úgy vagyok ellenzéki párt vezetője, hogy az anyám a fideszes Schmidt Mária, a családom pedig tehetős

8/09/2023 17:01

| Szerző: Klubrádió

„A mai napon megjelent egy újságcikk arról, hogy Orbán Viktor a nyáron feltűnt a nővérem által birtokolt horvátországi ingatlanban. Ezért ma újra meg lehet állapítani, hogy én úgy vagyok ellenzéki politikus, sőt egy ellenzéki párt egyik vezetője, hogy édesanyám Schmidt Mária, aki történetesen nemcsak fideszes, hanem szoros viszonyt ápol a miniszterelnökkel, a családom pedig tehetős” – reagált Facebook-oldalán Ungár Péter, az LMP társelnöke arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a testvére ingatlanjában nyaralt Horvátországban. Szerinte úgy helyes, hogy ha a miniszterelnök nyaralni megy, kivesz egy szép szállodai szobát, és kifizeti.

Ungár Péter posztjában azt hangsúlyozta, hogy a családja vagyona nem állami megrendelésekből van, szinte teljesen édesapjuk teljesítményének az eredménye.

A Momentum elnökségi tagja, Kele János kérdőre vonta az LMP politikusát, és felszólította: a mellébeszélés helyett azonnal tisztázza magát, hogyan fordulhat elő, hogy Orbán az ő családjának villájában nyaral. „Öntsünk tiszta vizet a pohárba: aki a Fidesz rendszerének haszonélvezője vagy szekértolója, az nem biztos, hogy a rendszer ledöntésében érdekelt” – írta posztjában.

Ungár Péter szerint az nem vezet eredményre, ha a „következő napokat azzal töltjük, hogy a Momentum korábban az Orbán-kormánynak dolgozó politikusa felkérdez, hogy akkor miért is vagyok tekinthető ellenzéki politikusnak.”

„Egyáltalán miért gondolja a Momentum, hogy az fontos, hogy ők kiket minek tekintenek? Ez érdemben befolyásolja azt a felállást, ami újra és újra kétharmadhoz vezet?” – tette fel a kérdést az LMP társelnöke, aki szerint az ellenzék a legnagyobb hibát akkor követi el, ha a negyedik kétharmad után is mindent úgy csinál, mint eddig.

Mint ahogy korábban írtuk, Orbán egy olyan villába sétált vissza, ami az LMP-s Ungár Péter testvérének kizárólagos tulajdonában áll. Ő vezető tisztségviselője a BIF Nyrt.-nek is, ami az állammal is szokott üzletelni. A BIF főrészvényese Pió-21 Kft., aminek tulajdonosa Schmidt Mária és gyerekei: Ungár Péter és Ungár Anna.