„Támogassa
A lényeg

Ungár Péter testvérének a villájában nyaralt Orbán

8/09/2023 08:02

| Szerző: Klubrádió

Az LMP-társelnök Ungár Péter testvérének horvátországi nyaralójában üdülhetett Orbán Viktor augusztusban. Ungár Anna cége az állammal is szokott üzletelni. A miniszterelnök sajtófőnöke nem cáfolta az értesülést.

Bár a miniszterelnök idén nem jelentette be a nyaralását, a Gulyáságyú Média most egy olyan felvételt jelentetett meg, amin Orbán Viktor a törölközőbe tekerőzött miniszterelnök vizesen battyog ki a tengerből – írja a 444. A Gulyáságyú Média szerint a felvétel augusztus 11-én dél körül készült a horvátországi Opatijában.

Idén augusztus 8-a és 15-e között Orbán Viktor sem nyilvánosan nem jelent meg sehol, sem a közösségi médiában nem volt aktív. A kormányfő augusztus 7-én még az Országos Műszaki Irányító Törzsnél tett látogatást, majd a következő nyilvános programja augusztus 16-án volt, amikor kabinetvezetői értekezleten vett részt. 

Hozzáteszik, hogy Orbán egy olyan villába sétált vissza, ami az LMP-s Ungár Péter testvérének kizárólagos tulajdonában áll. Ő vezető tisztségviselője a BIF Nyrt.-nek is, ami az állammal is szokott üzletelni. A BIF főrészvényese Pió-21 Kft., aminek tulajdonosa Schmidt Mária és gyerekei: Ungár Péter és Ungár Anna.

A lapnak Ungár Péter elismerte, hogy az ingatlan a nővére tulajdonában áll. „A magyar politika egyik elég részletesen kitárgyalt mozzanata, hogy édesanyám és a miniszterelnök szoros viszonyt ápolnak egymással, a miniszterelnök ennek keretében például édesanyám budapesti házában is viszonylag gyakran megfordul” – tette hozzá az LMP társelnöke.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a Telex kérdésére nem cáfolta, hogy Orbán Viktor az LMP-társelnök Ungár Péter testvérének horvátországi villájában nyaralt.

Azt már a hvg.hu teszi hozzá, hogy Orbán maga is posztolt arról a Facebookon augusztus 17-én, hogy a „munka nyáron sem áll meg”. Sőt egy nappal később, a Kossuth Rádió műsorában már úgy fogalmazott, hogy ilyen nehéz gazdasági helyzetben a nyaralás nem engedhető meg néhány kulcsminiszter számára, úgyhogy dolgozunk.