„Klubrádió
A lényeg

Schmidt Mária 2 milliárdos osztalékot kap, Ungár Péter 500 millióval gazdagodik

29/04/2022 20:06

| Szerző: Klubrádió

2,1 milliárd forintot kap a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) ötmilliárd forintos osztalékából a Terror Háza igazgatója, Schmidt Mária, fia, az LMP-s Ungár Péter pedig 530 millió forinttal gazdagodik – írja az mfor.hu.

Ungár Péter az LMP parlamenti frakcióvezetője lesz, miközben édesanyja a Fidesz szellemi bázisának oszlopos tagja. Eközben a család a fő tulajdonosa a BIF Nyrt.-nek, amelyet a tőzsdén jegyeznek. A vállalat eredményes évet zárt 2021-ben, amelynek köszönhetően a 8,17 milliárdos mérleg szerinti eredmény meghatározó részét, valamivel több, mint 5 milliárd forintot osztalékként kifizetnek – olvasható a cikkben.

A BIF Nyrt. főrészvényese 64,4 százalékos tulajdonrésszel a Pió-21 Kft., amely 100 százalékban Schmidt Mária és gyerekei tulajdonában van. A Pió-21-ben Schmidt Máriáé a cég kétharmada, a két gyerekének, Ungár Annának és az LMP-s Ungár Péternek pedig egyaránt egyhatodnyi tulajdonrésze van.

Ennek köszönhetően az 5 milliárdos osztalékból a Terror Háza Múzeum főigazgatója 2,1 milliárd forintra tehet szert, míg Ungár Péter 530 millió forinttal gazdagodik – közölte az mfor.hu.

(Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton)