„Klubrádió
A lényeg

Újabb oktatásügyi tüntetés: "ünnepeljük meg a tanárainkat!"

5/06/2023 17:30

| Szerző: Klubrádió

Az ADOM Diákmozgalom szervezett tüntetést Budapesten hétfő délutánra. „Most egy pedagógusnapi kiállás keretében megmutathatjuk, hálásak vagyunk tanárainknak, együtt érzünk velük. Ezen a délutánon a tanároké a főszerep: a fokozódó indulatok közepette lassítsunk le egy kicsit, és ünnepeljük őket!” – írták az esemény Facebook-oldalán. A tüntetők fél öttől gyülekeztek az Oktogonon, onnan a Belügyminisztérium épületéhez vonulnak, ott lesznek a beszédek.

„Nincs tanár, nincs jövő”, „fizessétek meg a tanárainkat” és „szabad ország, szabad oktatás” skandálásokkal vonultak az Andrássyn. Többen buborékokat fújtak, volt, aki dobbal érkezett. A tömegben kint volt a PDSZ, ők zászlóval jöttek, matricákat is osztogattak. „Ünnepeljük meg a tanárainkat”-tal egy új rigmus is felcsendült a tüntetésen, mivel ez maga a demonstráció lényege.

A másfél órásra tervezett eseményen beszédek majd a minisztériumnál lesznek. A rendőrség az Andrássy út egyik oldalán biztosítja a vonulás útvonalát.

A nyár ugyan nem kedvez a tüntetéseknek, de a jogi munkát ezután is folytatni fogják, hogy a státusztörvény semmiképp se lépjen életbe – mondta a demonstrációt a diákokkal közösen szervező Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja.

A legutóbbi tüntetés a pedagógusokért június 1-jén volt, akkor rendezvény vége után a tüntetők egy csoportja a Belügyminisztériumtól a Parlament elé vonult, majd megpróbáltak átmenni Budára, de a rendőrök körbezárták őket és egyenként igazoltattak mindenkit.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Klubrádió)