„Köszönjük,
A lényeg

Tűz ütött ki a szigetszentmiklósi akkufeldolgozóban, ahol két ember már meghalt

29/09/2023 15:16

| Szerző: Klubrádió

Tűzeset történt pénteken a szigetszentmiklósi akkumulátorhulladékot feldolgozó telephelyen – írja a katasztrófavédelem.

A tájékoztatás szerint egy darálógép égett, a tüzet a dolgozók kézi porral oltóval eloltották. A füsttel megtelt üzemcsarnokot tizenöt dolgozó hagyta el, személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelmi mobil labor a helyszínen méréseket végez – tették hozzá.

A tűzoltás és az utómunkálatok utána Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a hatáskörébe tartozó vizsgálatokat és hatósági eljárásokat soron kívül lefolytatja.

Gér Mihály, a Párbeszéd – ZÖLDEK albertirsai önkormányzati képviselője helyszíneről jelentkezett be és videósan. Gér arról beszél, hogy helyi információk alapján a SungEel gyárában ütött ki a tűz, ottjártakor még látható volt a katasztrófavédelem autója. Azt is elmondta, a gyár jelenleg nem folytat üzemszerű működést, de a politikus szerint ez is jelzi, hogy az ilyen gyárak milyen veszélyekkel járnak környezetünkre.

A párt egyébként október 13-án a SungEel helyi üzeméhez tervez tüntetést.

A szigetszentmiklósi akkumulátor-újrahasznosító üzemben márciusban történt robbanásban két ember meghalt. Az elmúlt hónapokban több baleset is történt a magyarországi akkumulátorgyárakban, illetve feldolgozókban. (Az RTL nyomán)