„Támogassa
A lényeg

Rákosi iparpolitikája és Orbán akkumulátor-nagyhatalmi tervei közt vont párhuzamot Szabó Tímea

25/09/2023 15:04

| Szerző: Klubrádió

Hétfő délután indult a parlament őszi ülésszaka, az első nap szokás szerint Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával indult.  Felszólalására mind a kilenc frakció reagálhatott.

A párbeszédes Szabó Tímea azt emelte ki, hogy bár a szuverenitásról Orbán a beszédében több helyen beszélt, azt mégsem említette meg, hogy az új orosz iskolai tankönyvben 56-ot fasiszta lázadásnak minősítették

Az ellenzéki képviselő továbbá észrevételezte, hogy Európában itt a legmagasabb még mindig az infláció, jóval magasabb, mint a régiónk Ukrajnával határos országaiban.

Orbán az uniós támogatások visszatartására hivatkozott többször is, miközben például a 315 milliárdos atlétikai vébét a magyar költségvetésből finanszírozták, noha a pedagógusok béremelése ennél kevesebből megoldható lett volna – emlékeztetett Szabó.

A Fidesz-kormány akkumulátorgyártást forszírozó iparpolitikáját Rákosi Mátyás "vas és acél országa" stratégiájához hasonlította Szabó Tímea, hozzátéve, a magyar vízkészlet átadása a kínaiaknak nem magyar érdek.

(Via 444)