„Köszönjük,
A lényeg

Soros Györgyöt is meg fogják találni a háborúpárti dollárbaloldal mögött – mondta Orbán, aki szerint beadták az infláció elleni vakcinát

27/01/2023 09:46

| Szerző: Klubrádió

Ha baloldal lenne ma kormányon, mi is nyakig állnánk a háborúban mint fegyvert szállító fél – tudatta Orbán Viktor a Kossuth rádióban péntek reggel.

Az emberek háború és béke között választottak április 3-án, és egyértelműen a béke mellett tették le a voksukat.

Kizártnak tartja, hogy Magyarország belesodródjon a háborúba, amíg ő a miniszterelnök,

mert azzal szembemenne a népakarattal – tette hozzá.

Nagy nyomás van a magyar kormányon nemzetközi téren, hogy Magyarországot is belekényszerítsék a háborúba, és a hazai baloldal is háborúpárti álláspontot képvisel. „Ütnek, vernek, rúgnak, harapnak bennünket” – tette hozzá a miniszterelnök és figyelmeztetett: 3764 milliárd forintot veszít Magyarország a szankciók miatt.

„A nemzeti konzultáció egy hungarikum” – árulta el Orbán. Világos eredményt hozott: a magyarok nem kérnek a szankciókból, mert azokkal  nem kényszerítik térdre Oroszországot, és mindeközben iszonyatos károkat okoznak Európának és Magyarországnak.

Újabb szankciós tervek vannak Brüsszelben: a nukleáris energia van terítéken. Orbán nagy csatára számít, de a magyar kormány vétózni fog. 

Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban
 
Orbán Viktor.Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 

„Nyugat-Európában nincs tere az emberek hangjának” – fűzte tovább mondandóját a miniszterelnök, aki szerint a nyugati világban egyszínű a média, ezért negligálják a háborúellenes álláspontokat.

„Magyarországon annyival jobb a helyzet, hogy a nyilvánosságunk sokkal sokszínűbb, mint az övék”

– hívta fel a figyelmet.

Orbán szerint az ellenzék kampányfinanszírozásáról szerdán közzétett titkosszolgálati jelentés legnagyobb tanulsága, hogy nemcsak dollárbaloldal, hanem dollármédia is van.

Régóta feltűnt Orbánnak, hogy a baloldal a legfontosabb kérdésekben (migráció, gender, háború) folyamatosan olyan álláspontot képvisel, ami rossz a magyaroknak. „Azért képviselik ezeket az álláspontokat, mert fizetik őket” – tette hozzá. A miniszterelnök arra számít, hogy

Soros Györgyöt is meg fogják találni az ellenzék külföldi kampányfinanszírozása mögött.

Orbán szerint jó döntés volt árstopokat bevezetni és támogatásokat adni az embereknek, mert másként nehezen lehetett volna túlélni a magas inflációt. A segítség azonban nem fogja megoldani a problémát. Egyetlen feladata van a kormánynak: „le kell törni az inflációt”. A kormányfő, aki úgy számol, hogy valamikor február-március környékén csökkenni fog az infláció, és az év végére már egy számjegyű lesz, még egy kis türelmet kért.

„A kormány beadta az infláció elleni vakcinát a magyar nemzetgazdaságnak”

– mondta szellemesen. (A Telex nyomán)