„Klubrádió
A lényeg

Völner Pál a bírónak tagadott mindent

23/02/2023 10:02

A vesztegetéssel és számos más bűncselekménnyel vádolt, szerencsétlen sorsú állampolgárok lakásainak, ingatlanjainak minél könnyebb elvételét lehetővé tevő páros: Schadl György, a végrehajtói kar "elnöke" és a volt "igazságügyi" államtitkár Völner Pál ma, csütörtökön áll a bíróság elé, hogy nyilatkozzanak, elismerik-e bűnösségüket.

A másfél éve kitört botrány, ami során kiderült hogy Schadl György politikusokat fizetett le, és segített befolyásos kapcsolatainak egyetemi vizsgák elcsalásában, illetve végrehajtókat nevezett ki csúszópénz ellenében, a bírósági szakaszba ért a múlt pénteken. Azóta hét végrehajtó elismerte bűnösségét, hogy minél enyhébb büntetést kapjon, tagadta bűnösségét Schadl sofőrje, aki kenőpénzeket postázott ki, és más bűncselekményeket követhetett el, de a két "főbűnös" még nem nyilatkozott. Mostanáig.

 
A Schadl-Völner-ügy harmadrendű vádlottja, R. Róbert Fotó: Molnár Tamás - Klubrádió
 

 

A mai bírósági tárgyaláson velük foglalkoznak. De előtte a harmadrendű vádlott, R. Róbert nyilatkozott: mindent tagad, de szeretné az összes lehallgatási jegyzőkönyvet nyilvánosságra hozatni, és tagad az ötödrendű vádlott is, tudósított a Klubrádió újságírója.

Schadlt a börtönből, vezetőszáron vitték a tárgyalóba, Völner Pál viszont otthonról érkezett a Fővárosi Törvényszék épületébe, ahol nem sokkal tíz óra után úgy nyilatkozott a bírónak, hogy nem követett el bűncselekményeket, mindent tagadott, mondta a Klubrádió tudósítója.

 
V. Pál, vádlott - Fotó: Molnár Tamás, Klubrádió
 

 

Az épület előtt várt rá Jakab Péter, a Jobbik volt elnöke, a Párbeszéd képviselője, Jámbor András és a Momentumtól Bedő Dávid és Tóth Endre. Azért, hogy lássák és beszéljenek Völnerrel, írja a lap. Ha ezen az előkészítő tárgyaláson lemondanak a perről, és bűnösnek vallják magukat, akkor is Schadl György 10 év börtönre, Völner Pált pedig 8 év börtönbüntetésre számíthat, továbbá 200, illetve 25 millió forint pénzbüntetésre, és hogy mindkettőjüket eltiltják 10 évre a közügyektől.