„Klubrádió
Megbeszéljük...

Magyar György: A végrehajtás jó üzlet volt

21/02/2023 17:10

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

A végrehajtói állások azért lehettek vonzók, mert ez egy olyan lehetőség volt, ahol összejátszással, az árak leszorításával csomó pénzt lehet keresni – véli Magyar György.

2023. február 21. Megbeszéljük - részlet 23.02.21. Magyar György
13:26
00:00

Ahogy arról korábban a Klubrádió ios beszámolt, megkezdődött a Schadl-Völner ügy tárgyalása. Keddig hat végrehajtó ismerte be a bíróságon, hogy bűncselekményt követtek el a Schadl-ügyben, lemondtak a tárgyalásról, ezért az ügyészség enyhébb büntetést kér nekik.

"Fejétől bűzlik" – kommentálta az ügy fejleményeit Magyar György. Az ügyvéd elmondta, a végrehajtói kar elnöke egy éve börtönben van és még mindig nem váltották le. "Maga a kar nem figyel oda a saját renoméjára, és senki nem indul el az elnöki pozícióért, pedig az elnök kinevezéséről és leváltásáról a közgyűlés dönt" – értékelte Magyar. Következésképpen a végrehajtói kar valamilyen formán még mindig Schadl hatása, vagy pénzügyi függősége alatt áll.

Ez alól azok a vádlottak kivételek, akik az enyhébb büntetésért cserébe bűnösnek vallották magukat.

A végrehajtói állások azért lehettek vonzók a politikusok, és hozzájuk köthető személyek számára, mert olyan lehetőséget láttak benne, ahol összejátszással, az árak leszorításával csomó pénzt lehet keresni. Hangsúlyozta, nem a teljes végrehajtói karral van probléma, hanem egy olyan, a kar vezetőjét és számos vele együtt működő végrehajtót magában foglaló rendszerről, amely a szervezet jó hírét rombolja. Magyar hozzátette, hogy volt olyan kezdeményezés, hogy állami szabályozás alá vonják a kart, de ennek nem volt eredménye.

Szerinte az Európai Bizottságnak a jogállamisággal kapcsolatos kifogásrendszere sokkal mélyebbre húzódik és nem elég ezeket látszatintézkedésekkel eltakarni.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Magyar Györggyel
2023.02.21., kedd 16:45
Riporter: Bolgár György