„Köszönjük,
A lényeg

Orbán: Soros György mindig is azon álmodozott, hogy valahogy bejut Ukrajnába

5/05/2023 07:47

| Szerző: Klubrádió

„Már a háború kirobbanásakor is az volt a magyar álláspont, hogy aligha lesz ennek a háborúnak nyertese. Vesztesei lesznek, de nyertesei nem” – tudatta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban péntek reggel.

Oroszország a NATO falába ütközik, és nehéz a nyugati fegyereket és a háborút korlátlanul finanszírozó USA-t legyőzni. Oroszországnak azonban sokkal több katonája, fegyere és atomfegyvere van, mint Ukrajnának. „Nekem nincs olyan fantáziám, hogy egy atomhatalmat valaki képes legyőzni” - fogalmazott a miniszterelnök.

Az amerikaiak háborús kampányt folytatnak Magyarország utcáin, de Orbán szerint elég erősek vagyunk, hogy megakadályozzuk, hogy belepréseljenek minket. „Nehéz hetek elé nézünk” – jegyezte meg, hiszen most mindenki az ukrán ellentámadásról beszél.

Miniszterelnöki interjú a Kossuth rádióban
 
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 
 

 

A spekulánsok, a csempészek óriási profitra tettek szert a háborún Orbán szerint. Soros György mindig is azon álmodozott, hogy valahogy bejut Ukrajnába, és aztán hozzáfér az orosz természeti erőforrásokhoz is – tette hozzá.

Orbán úgy érzi, a Vatikán elszánta magát, és mozgósítani fogja az erejét, a kapcsolatait és megpróbál gátat szabni a vérontásnak.

Ehhez össze kell gyűjteni azokat az országokat, akik békét akarnak. Magyarország is ezek közé tartozik. Magyarországon kívül alig van valaki a kormányfő szerint, aki nyíltan ki mer állni a békéért.

Ez az utolsó nagy lehetősége az ukránoknak, hogy katonai sikert érjenek el. Ha kilövik az utolsó golyót is, nagyobb lesz az esély a békére – összegzett Orbán. (A Telex nyomán)