„Köszönjük,
A lényeg

Trump szerint Amerika a pokolra fog jutni, és különben is: Soros

5/04/2023 07:59

| Szerző: Klubrádió

Floridai birtokán tartott beszédet Donald Trump, miután vádat emeltek ellene. Az vád ellen, hogy a 2016-os választás előtti napokban 130 ezer dollárt fizetett a Stormy Daniels művésznevű pornószínésznőnek azért, hogy elő ne álljon a kampányban azzal az állításával, hogy lefeküdt vele; hivatalosan a gond ezzel az, hogy üzleti dokumentumokat hamisított a kifizetéskor.

Trump természetesen tagadja a vádat, a mostani beszédében is azt mondta: „Az egyetlen bűn, amit elkövettem, az, hogy rettenthetetlenül védtem a nemzetünket azoktól, akik el akarják pusztítani.”

Vádat emeltek Donald Trump ellen
 
Trump az ügyészségen. Fotó:MTI/AP/Pool/AFP/Timothy A. Clary
 
 

Arról is beszélt, hogy a vádemelés sértés az Egyesült Államokra, de még ennél is tovább ment a nagy szavakkal, amikor azt mondta, az USA Joe Biden elnöksége alatt nevetség tárgya lett, ezért „országunk a pokolra fog jutni”.

Mindehhez hozzátette még: az ellene vádat emelő ügyészt Soros György támogatja. Ebből annyi igaz, hogy Soros volt az egyik támogatója egy olyan szervezetnek, amely beállt sok más jelölt mellett Alvin Bragg ügyészjelölti kampánya mögé is.