„Klubrádió
A lényeg

Orbán politikai iskolája leállította a nagy gellérthegyi bizniszt

3/11/2022 09:29

A Mathias Corvinus Collegium Alapítvány indoklás nélkül visszavonta az egykori Balassi Intézet, még korábban a munkásőr parancsnokság épületének bontására kiírt közbeszerzést – írja a Napi.hu. Az MCC közleménye szerint "az ajánlatkérő a tárgyi eljárás ajánlati felhívásának visszavonásáról határozott, amely körülményről tájékoztatást küldött valamennyi érdeklődő gazdasági szereplő részére".

A Mathias Corvinus Collegium évnyitó ünnepsége
 
Orbán-MCC
 
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Mathias Corvinus Collegium (MCC) évnyitóján az újbudai Flamenco Hotelben. MTI/Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán
 

 

A Gellért-hegyen lévő épület bontására az MCC augusztusban írt ki nyílt közbeszerzést. Az alapítvány tulajdonában álló, Budapest I. kerületében, a Somlói út, a Szent Sebestyén köz, valamint a Alsóhegy utcák által határolt területen található épületek elbontása után egy tízemeletes magasságú ingatlant építhettek volna a hegyre.

A nagyobb beruházástól a jelek szerint visszalépett, de a több százmilliárd forint közpénzzel megtámogatott "fideszes háttérintézményt" nem kell félteni, éppen most nyitott Brüsszelben irodát, hogy az orbáni politikát hirdesse.