„Klubrádió
A lényeg

Több mint ezermilliárdot adott át az állam "fideszes" vagyonkezelőknek

25/07/2022 07:06

A K-Monitor két hete számolta ki, hogy csak tavaly 648 milliárd forintnyi állami vagyon folyatott ki "baráti" közalapítványoknak. A Népszava az Állami Vagyonkezelő jelentése alapján azt írja, a szervezet "mérlege tavaly soha nem látott, 486 milliárd forintos hiányt mutatott". Ezt a brutális mínuszt "az ingyenes vagyonjuttatások okozták". De nem tavaly kezdődött, a lap szerint "2019-2021 között az MNV vagyonkezelési tevékenysége összességében 1060 milliárd forintos veszteséget" ért el.

Kövér László a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táb
 
Kövér László a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táb
 
Sátoraljaújhely, 2022. június 24. Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b) előadást tart A válságok évtizede, Magyarország és a nagyvilág címmel a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborában 2022. június 24-én. Mellette Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) igazgatója (j). MTI/Vajda János
Fotó: Vajda János
 

 

Tehát "ezermilliárd forintnyi állami vagyont pakoltak különböző fideszes káderekkel kitömött vagyonkezelő-alapítványokba. Ráadásul a Fidesz-KDNP-kormány épp a magyar állam legértékesebb, bármikor eladható, mozgatható vagyonelemeit adta át eme, függetlenséggel kevéssé vádolható vagyonkezelőknek": olyan vagyont mint a Mol 24 százalékát, a Richter hasonló mértékű részvénycsomagját kapták.