„Köszönjük,
A lényeg

Orbán: Magyarország keresztény ország, a modern konfigurációkat nem veszi be a gyomrunk

23/02/2024 08:09

| Szerző: Klubrádió

A miniszterelnöknek vérzik a szíve Novák Katalinért.

“Baj van, lemondott az előző elnökasszony, még mindig vérzik az ember szíve, de minden bajban van valami reménysugár is – mondta a Kossuth Rádióban péntek reggel Orbán Viktor arról, hogy a Fidesz-KDNP Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelöli államfőnek.

Orbán azt mondta, örül annak, hogy több jelölt is volt, de ”egy szakmai tekintélyt is megadó életút, a nemzetközi térben való forgolódás Sulyok Tamást hozta ki".

Novák Katalin lemondása óta Orbán Viktor először beszélt részletesen a kegyelmi ügyről. Azt mondta, az elnöki kegyelmi döntés úgy születik, hogy van egy kérvény, azt áttanulmányozzák. Mindenesetre

szigorítani kell a gyermekotthonok dolgozóinak kiválasztási folyamatán,

alkalmassági, szexuális irányultsági szempontok alapján is.

Számít arra, ha szigorodik Magyarországon a gyermekvédelmi törvény, arról Brüsszelben mást gondolnak majd, de szerinte a gyerekek szexuális nevelése a szülők dolga. De ennél nagyobb gond a migrációs roham: Magyarországon kívül van még pár ország, ami nem támogatja a “migráns inváziót” – tudatta.

Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban
 
Orbán korábban Kossuth rádióban. Fotó:MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
 
 

Az orosz-ukrán háborúról szólva megismételte: békefolyamatra van szükségünk.

Szerinte a békét és biztonságot Trump amerikai elnökké választása hozhatja el.

A svéd NATO-csatlakozással kapcsolatos kérdésre arra kérte a Fidesz-frakciót, adjanak neki időt. “Többször is beszéltem a svéd miniszterelnökkel, kötünk komoly hadiipari megállapodást a mai találkozón. Azt kell fogadnunk, amit a svédeknek is el kell fogadni a másik oldalon, hogy mások vagyunk.

Magyarország egy keresztény ország, a keresztény értékek nekünk különösen fontosak,

a modern konfigurációkat nem veszi be a gyomrunk. De ez kezelhető” – mondta Orbán, hozzátéve, hogy egy katonai szövetséget köt Magyarország és Svédország.

“Felnőttek vagyunk, képesek vagyunk érdekalapú döntést hozni”

– mondta a pénteki svéd-magyar miniszterelnöki találkozóval kapcsolatban a kormányfő. (A Telex nyomán)