„Klubrádió
A lényeg

Nyugdíjba megy Dobos Menyhért, a közmédia vezetője

6/05/2022 15:45

| Szerző: Klubrádió

Nyugdíjazását kezdeményezte Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója – tájékoztatta az MTVA pénteken az MTI-t. Közleményük szerint Dobos „vezérigazgatóként elvitathatatlan érdemeket szerzett a magyar közszolgálati médiaszolgáltató szervezeti és koncepcionális átalakításában, és a korábban széttagolt közmédia rendszer egységesítésében”. Fizetése a 2019-es hivatalos adat szerint havi bruttó 2 millió forint volt.

Dobos 2015-ben lett az akkor teljesen átszervezett közmédia első vezérigazgatója. Az MTVA közleményében azt írta: „vezérigazgatóként elvitathatatlan érdemeket szerzett a magyar közszolgálati médiaszolgáltató szervezeti és koncepcionális átalakításában, és a korábban széttagolt közmédia rendszer egységesítésében”.

Irányítása alatt központosították az addig két különálló televízióból, a Magyar Rádióból és a nemzeti hírügynökségből álló, közpénzből fenntartott konglomerátumot, amely idén 130 milliárd forintból működik.

2021-ben azt mondta, nincs kormányzati befolyásolás a közmédiában, miközben hangfelvételek és ott dolgozó emberek beszámolói is bizonyítják, hogy a kormány álláspontját kell szajkózniuk, az ellenzékét pedig el kell hallgatniuk a munkatársaknak.

Ahogy a Telex is írja, vezérigazgató fizetése a 2019-es hivatalos adat szerint havi bruttó 2 millió forint volt, emellé éves prémiumként az éves fizetés negyedét, azaz 6 millió forintot is megkaphatta.

(via 444)