„Köszönjük,
A lényeg

Minden rendben, megkapta a környezethasználati engedélyt a debreceni akkugyár

13/02/2023 09:25

| Szerző: Klubrádió

Minden eddiginél szigorúbb feltételekkel adta ki a kormányhivatal a környezethasználati engedélyt a debreceni CATL akkumulátorgyár építéséhez – ezt a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal közölte hétfőn. 

A Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal által végzett  összevont környezeti hatásvizsgálati és egységes környezethasználati engedélyezési eljárás „a legalaposabb hatósági engedélyezési eljárások egyike, amely garantálja, hogy a beruházásnak a lehető legszigorúbb környezetvédelmi feltételeknek kell megfelelnie” – olvasható a közleményben.

Illusztráció: Pexels
 

Az engedélyében a talaj-, a levegő-, a természet-, a víz védelme, valamint a zajvédelem érdekében számos kötelezettséget írtak elő a beruházónak. Emellett a hatóság a döntésében több esetben a jogszabályokban meghatározottnál is szigorúbb határértékek betartását követelte meg, és gyakoribb ellenőrzéseket követeltek meg – írta az MTI.

Egyébként a múlt héten maga a CATL is megüzente: gyáraik "távolról sem környezetrombolók, sőt éppen ellenkezőleg" – ami azt sugallja, hogy az akkumulátorgyártás, minden ellenkező híresztelés ellenére kifejezetten környzetbarát tevékenység. A nap másik vonatkozó híre, hogy a gödi Samsung-gyár pedig az építési engedélyt kapta meg.