„Támogassa
A lényeg

Megint beszólt a kormánynak a Ryanair-vezér

7/04/2023 07:58

Michael O’Leary ezúttal sem hazudtolta meg magát, ismét kendőzetlenül mondta el a véleményét a magyar kormány repülőtér-vásárlási szándékairól.

„Minek? Hogy veszteségessé tegye? A kormányok általában nagyon rossz tulajdonosai a reptereknek és légitársaságoknak. Láthatjátok, hogy a Malévval is milyen kiváló munkát végeztek” - felelte a Ryanair vezérigazgatója a Forbes kérdésére, mely azt firtatta, mit gondol a fapados légitársaság vezetője a magyar kormánynak arról a tervéről, hogy visszavásárolja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret, pontosabban az azt működtető céget.

Nem ez az első alkalom, hogy O’Leary beszólt a magyar kormánynak, korábban Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterről és Gulyás Gergelyről nyilatkozott úgy ,hogy „Ez a két magyar miniszter olyan, mint Dumb és Dumber abban a Jim Carrey-s filmben, ha azt hiszik, hogy az emberek majd boldogan kifizetik a különadót és egyik napról a másikra egy drágább légitársaságot választanak”. Nagy Mártonnak pedig a Közgazdaságtan tökfejeknek című könyvet ajánlotta, és úgy nyilatkozott róla, hogy „Ez a Nagy Márton egy komplett idióta. Nem tudjuk megérteni azt az érvelését, hogy „extraprofit különadót” kell kivetni a légiiparra, amikor az elmúlt évben rekord veszteségeket szenvedtünk el a Covid és az ukrajnai háború miatt”.

A légitársaság és a magyar kormány viszonyáról elmondható, hogy mindkét oldalról kritikával élnek a másik felé, de Varga Judit igazságügyi miniszter még soron kívüli fogyasztóvédelmi eljárást is indított a Ryanair ellen, mely ugyan néhány járatát megszüntette, de kijelentette, hogy nem tervez kivonulni Magyarországról.